OBSERVATIILE TINERILOR MAI PRETIOASE DECAT UN COMENTARIU DE EUROPARLAMENTAR

Cea de-a doua zi a Evenimentului organizat de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti a debutat cu o dezbatere ciolos la o apadedicata viitorului Uniunii Europene, mai exact a alegerilor europarlamentare, unde Comisarul European Dacian Ciolos a intrat in dialog cu cetatenii . Astfel ca un cetatean bine informat intelege ca joaca un rol active in Uniunea Europeana si va dori sa se implice in viata democratic a UE, la toate nivelurile. Membrii Comisiei Europene considera ca viziunea pentru anul eoropean al cetatenilor le ofera posibilitatea de a afla ce drepturi si oportunitati au in calitate de cetateni europeni, in special dreptul de a se stabili si de a munci in alte tari din UE si nu in ultimul rand de a participa la dezbateri pe tema obstacolelor care impiedica exercitarea acestor drepturi si de a propune solutii. Printr-un vot al publicului prezent la dezbatere, Dacian Ciolos a fost bucuros sa constate ca un numar de 58 la suta din public considera ca opinia publicului in Europa este importanta: ”Este un optimism incurajator, dar pe de alta parte trebuie sa ne dea de gandit ce se intampla la nivelul institutiilor europene.  Noi vrem pe cat posibil sa clarificam si sa lasam mostenire opinia dumneavoastra viitoarei conduceri a Comisiei Europene.”

ciolos la taifasDe asemenea, Comisarul European Dacian Ciolos considera ca cetatenii trebuie sa fie mai bine informati si ca pe viitor se va da curs oricarei propuneri legislative si ca va sustine orice initiative pornita de jos.

S-a adus in discutie si candidarea independenta la Parlamentul European a tinerilor intersesati, care au o munca ce da batai de cap, deoarece  se cere un numar de o suta de mii de voturi pentru a ajunge in aceasta postura. Astfel  tinerii au intrat in dicalog cu Dacian Ciolos, explicandu-I de fapt parerea lor cum ca ar fi  o sugrumare a dreptului de a candida pentru acestia si o lipsa a reformei electorale din partea partidelor politice din Romania. Comisarul European considera ca este normal sa se creeze conditiile pentru orice candidat si ca ar fi un castig pentru clasa politica si ca intotdeauna observatiile tinerilor sunt mult mai importante decat comentariile oricarui comisar European.

ANDREEA DINU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings