O DOAMNA SI TOTI…DOI

Prefectul Leonard Dimian, trimisul Guvernului in teritoriul județului Buzau, alintat in Casa Albă drept „FIOROSUL”, pare mai hotarat ca oricand sa lupte pana la capat pentru cauza nobila legata de MEDIU. Iar cand m-am referit la MEDIU am avut in vedere „angajamentul luat de Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, de a proritiza acțiunea de protejare a drepturilor cetățenilor și demersurile pentru o atitudine vigilentă a autorităților față de necesitatea vitală de a proteja mediul înconjurător”, angajamentul legat de mediul economic, angajamentul legat de COVID-19 si neangajamentul politic.

Legat de „angajamentul luat de Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, de a proritiza acțiunea de protejare a drepturilor cetățenilor și demersurile pentru o atitudine vigilentă a autorităților față de necesitatea vitală de a proteja mediul înconjurător”, nu este o noutate ca la nivel de comunitate locala nu s-a facut mare lucru, primarii intrecandu-se in a baga gunoiul sub presul…primariilor. Si domnul Leonard a inceput sa lupte si sa lupte si sa lupte. Doua razboaie sunt evidente: unul cu primarul „Tomiţă” (diminutiv preluat din publicaţia oficiala din Palatul Comunal prin care edilul transmite toate informatiile cu scarlionti aurii) si al doilea cu ex-prefectul Carmen Ichim (la randu-i…aflata in lupte crancene, pe aceeasi tema de reciclare a mediului inclusiv cel politic autohton, cu acelasi „Tomita”).

La inceputul saptamanii trecute, dupa negocierile din noaptea  de luni spre marti, negocieri ce aveau ca scop transarea unui sens unic al localelor locale, vrajba s-a incins si fiecare lupta cu fiecare. Si totul pleaca de la mediu….

Interesanta este continuarea stiind ca niciunul nu se lasa. Iata ce spunea prefectul in urma cu doua zile:”  Din momentul în care atribuțiile de prefect m-au adus în contact cu problemele de mediu din Buzău și am demarat acțiuni de verificare și control în legătură cu aceste aspecte, senzația mea a fost că am deranjat un cuib de viespi. Prin urmare, am devenit ținta atacurilor continue ale unei grupări care, de foarte mulți ani, «are grijă de mediu» și «este singura care cunoaște problematica specifică», în așa manieră încât Buzăul a devenit un județ fruntaș în România în ceea ce privește încălcarea legislației de mediu. Există o complicitate extrem de bine construită între agresorii privați ai mediului, autorități locale și, mai ales, Garda de Mediu, ca organ de control pe această tematică. Dovezile numeroase strânse în acest sens au ajuns deja la Direcția Națională Anticorupție. Am încredere că instituțiile Statului sunt conștiente de gravitatea aspectelor semnalate”.

Asadar, se asteapta interventia institutiilor statului, interventie care ar putea da alta culoare campaniei electorale din arealul buzoian.

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings