NUMARATOAREA…BOILOR

Incepand de astazi 01.02.2018, politistii locali vor demara actiunea de ridicare a vehiculelor/autovehiculelor/ remorcilor care staţionează neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Buzău. Cu alte cuvinte, politistii locali vor incerca sa-i elimine pe cei care parcheaza ca niste BOI…

Masura privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar se poate  dispune in conformitate cu prevederile H.G nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006  si  H.C.L nr. 188 din 30 iunie 2017. 

Masura ridicarii autovehiculelor se aplica in cazuri precum:

– oprirea/stationarea autovehiculelor in staţiile mijloacelor de transport public de

 persoane;
– în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue;

– pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale;

– pe trotuare si piste de biciclete;

– pe drumurile publice cu o lăţime mai mica de 6 m;

– în dreptul cailor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

– în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauza, să treacă peste acest marcaj;

– în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos.

Tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt in valoare de 600 lei (ridicare= 300 lei, transport= 200 lei, depozitare= 100 lei/zi).

Dacă utilizatorul/proprietarul se prezintă la autovehicul şi nu se mai efectuează transportul şi depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentand deplasarea pentru ridicare.

Autovehiculule ridicate prin dispozitia agentului constatator (politist local, politist rutier) vor fi transportate/depozitate la sediul S.C. URBIS SERV S.R.L. BUZĂU,  B-dul N. Bălcescu nr. 56.

Sancţiunea pentru staţionare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte penalizare la permisul de conducere (jumatate din minimul amenzii in valoare de 290 lei în 48h, conform O.G. nr. 2/2001, rep.).

 

DIRECTIA DE POLITIE LOCALA BUZAU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings