NEAGU ŞI TOMA, FRAŢI PENTRU PATRU ANI (PLUS)

În ziua de vineri, inainte de Sf.Maria,, nu este bine să te cerți cu nimeni și

este mare păcat dacă vinerea blestemi sau înjuri pe cineva. Se spune că toate blestemele pe care le faci acum se vor întoarce împotriva ta și a urmașilor tăi. Asa spun traditiile crestin-ortodoxe. Si probabil luand la conostinta de la ideologii de prin preajma, doi „apostoli” Petru si Constantin, au reusit sa incheie un pact intre ei, pact ce va fi benefic natiei buzoiene de azi si de maine. Este pentru prima data cand intre un primar de municipiu resedinta de judet si un presedinte de consiliu judetean se incheie un document de colaborare pentru punerea in aplicare a unor proiecte de investii cu bataie lunga in timp si larga in teritoriu.

Asadar, astazi, Petre Emanoil Neagu, presedintele Consliului Judetean Buzau si Constantin Toma, primarul municipiului Buzau, avand drept martori reprezentantii presei buzoiene, au semnat un angajament de colaborare prin care „jură” ca in cazul realegerii lor, vor pune in aplicare cel putin urmatoarele proiecte comune:

  1. Realizarea unui centru en gros pentru produse alimentare si gospodaresti, avand ca furnizori gospodariile si minifermele taranesti din toate localitatile judetului Buzau.
  2. Cooptarea Consiliului Judetean ca membru in ADI Transport si ca actionar in TransBus SA pentru dezvoltarea transportului in comnu in judetul Buzau.
  3. Implicarea Consiliului Judetean alaturi de Primaria Buzau pentru realizarea Zonei Metropolitane Buzau.
  4. Buzaul turistic-integrarea intr-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel judetean si interconectarea lor, avand ca pol principal municipiul Buzau,
  5. Infiintarea Teatrului de Arta Buzau, teatru de repertoriu, finantat in comun, in actuala locatie a Teatrului George Ciprian.
  6. Cooperarea pentru integrarea mesterilor si artistilor populari din judetul Buzau in procesele de educatie si regenerare a Buzaului prin cultura populara si traditii.
  7. Sustinerea in comun a echipei SCM Gloria Buzau pentru evolutia in Liga I de fotbal.

Conform asumarii prin semnatura, proiectele se vor regasi intr-un Plan privind dezvoltarea parteneriatului, cu obiective clare si termene ferme, plan concretiat in termen de 30 de zile de la validarea alegerilor.

Pe baza celor sapte obiective se pot spune multe, insa nu-si are rostul. Deocamdata

este de apreciat parafarea facuta astazi in fata lui Vasile Voiculescu.

Titi Petre

 

Sinaxarul zilei de 14 August 

Sfantului Mucenic Marcel, episcopul Apamiei

Acest Sfânt Marcel a trait pe vremea împaratiei lui Teodosie cel Mare (379-395) si era din Cipru, unde i s-a încredintat dregatorie lumeasca. Prin ocârmuirea lui, a minunat pe toti cu buna cinstire, si cu amanuntimea la lucru.Iar dupa ce a fost asezat episcop Apamiei celei din Siria, chibzuia cu dreptate si cu cuviosie. Apoi a ajuns fierbinte râvnitor al credintei celei întru Hristos, întemeind biserici spre slava lui Dumnezeu si capistile idolesti surpând. Pentru aceasta a fost prins de închinatorii la idoli, si aruncat fiind în foc, a primit cununa muceniciei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings