Multi au fost, sapte au ramas…

Peste patru luni vom merge iarasi la vot ca sa ne alegem parlamentarii, cei mai dintre cei mai…politicieni buzoieni. Sper ca de data asta sa avem “mana buna” pentru ca s-a “ales praful” dupa alegerile din 2012.  Sase dintre cei 13 parlamentari alesi in 2012 s-au ales cu condamnari, doi si-au schimbat colegiile cu televiziunile centrale, doi n-au treaba cu Buzaul , iar unul a “fugit” sa studieze bine locul unde a fost omorat Ceausescu. Facand o mica socoteala, au mai ramas doar doi parlamentari care se ocupa de formatiunile lor politice, iar rezultatele s-au vazut la alegerile locale.

Cei 13 alesiin 2012…

SENATORI CU COLEGII

Victor Mocanu (colegiul3)- PSD(USL)

Doina Tudor (colegiul1)- PNL(USL)

Eugen Teodorovici (colegiul 2)- PNL(USL)

 

SENATOR FARA COLEGIU

Constantin Popa (PP-DD).

DEPUTATI CU COLEGIU

George Scutaru (colegiul 1)- PNL(USL)

Adrian Mocanu (colegiul 2)-PSD(USL)

Titi Holban (colegiul 3)-PNL(USL)

Erland Cocei(colegiul 4)-PNL(USL)

Marian Ghiveciu (colegiul 5)-PSD(USL)

Eugen Nicolicea (colegiul 6) -PSD(USL)

Marcel Ciolacu (colegiul 7)-PSD(USL)

 

DEPUTATI FARA COLEGII

Cezar Preda (PDL)

Gheorghe Coman (PP-DD) .

Cei sase condamanti…

  1. Senatorul Victor Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău, a fost condamnat  de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în legătură cu fraudarea unor contracte de achiziție aparatură medicală pentru Maternitatea Spitalului Județean.
  2. Senatorul PNL Doina Tudor, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la luare de mită, şi-a dat demisia din Parlament începând cu 15 mai.
  3. Deputat liberal de Buzau si fost sef al organizatiei judetene a PNL, George Scutaru, este acuzat de spalare de bani
  4. Deputatul Titi Holban a fost condamnat, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la trei ani închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
  5. Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei, județul Buzău.
  1. Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie 2014, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.Coman a fost arestat în 7 ianuarie, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie 2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings