MASCATII… DE LA COLEGIUL TEHNIC

 De regula, martea este ziua in care se impart ceasurile rele. Pentru parte dintre elevii de la Colegiul Tehnic,elevi politisti ziua de marti a fost una in care si-au gasit un drum in viata. Si asta pentru ca, unsprezece elevi ai Colegiului Tehnic  au trăit o experienţă de neuitat, aceea de a fi „poliţişti pentru o zi”, cu mai puţin de o săptămână înainte de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române.

         Pentru a ajunge la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, elevii au trecut de o selecţie realizată de directorul unităţii de învăţământ, Robert , Harabagiu în baza unor chestionare de aptitudini şi interese.

După o scurtă întrevedere cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, comisar-şef de poliţie Laurenţiu Pantazi, elevii au fost repartizaţi câte unui poliţist cu experienţă de la Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier şi Biroul de Proximitate şi Secţia 1 poliţie rurală Mărăcineni.

Timp de aproximativ două ore, liceenii au putut observa îndeaproape cum îşi desfăşoară activitatea poliţiştii cu care s-au întâlnit până acum doar în trafic, la orele de dirigenţie sau despre care doar au auzit, fără a avea posibilitatea să-i vadă în acţiune, dat fiind specificul activităţii desfăşurate de specialiştii criminalişti ori de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

La încheierea activităţii, când au fost solicitaţi să îşi prezinte „rapoartele de activitate” după cele aproximativ două ore petrecute cu adevăraţii poliţişti, unii elevi au precizat că, dacă la început au vrut să fie „poliţişti pentru o zi” mânaţi de curiozitate, se gândesc serios să se pregătească pentru a urma o carieră în acest domeniu.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a înmânat fiecărui elev câte o diplomă care să le certifice calitatea de „poliţist pentru o zi” şi a participat la fotografia de grup care va reaminti liceenilor despre momentele pe care le-au petrecut împreună cu specialiştii de la IPJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings