MAI BUZAU, STRAZI INSPUMATE…

Luni, cu putin dupa ora 15,30, ora la care cei mai multi dintre buzoieni se pregateau sa plece spre casa, nori negri veniti dinspre Ramnicu Sarat, s-au  rupt deasupra municipiului. Parca toata apa s-a revarsat in partea de nord. Cartierul Micro III a devenit noua Venetie, iar strazile Chiristigii, Pietroasele si Frasinet au ajuns un fel de canale pentru Iazul Morilor. Cert este ca apa a acoprit inclusiv trotuarele, semn ca gurile de canalizare au adulmecat toata mizeria strazilor.

Sirenele pompierilor se auzeau prin tot orasul. Incepând cu ora 15:45, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din municipiul Buzău, pentru evacuarea apei din gospodării aflate în mai multe zone ale orașului(str. Răchitei, Al. Florilor, str. Pasajului, str. Rahovei, str. Islazului, zona Pod Mărăcineni).

Astfel în zonele afectate au fost dislocate 11 autospeciale și motopompe, care acționează pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative ale situației create.

În continuare, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN, evoluţia efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings