Limuzinele fara stapan, adunate de pe ulitele orasului

Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie si Disciplina Rutiera, actioneaza in baza Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

 

In zona centrala au fost identificate pana in acest moment un nr. de 49 de autovehicule, care se aflau abandonate de cel putin un an pe domeniul public al municipiului Buzau, ai căror proprietari sau deţinători legali sunt cunoscuti, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulaţiei acestora pe drumurile publice, din care rezultă intenţia neechivocă a proprietarilor sau a deţinătorilor legali de a renunţa la exercitarea drepturilor lor asupra vehiculului. 

 

In urma somatiilor un nr. de 27 de persoane, proprietari sau detinatori legali s-au conformat si au ridicat autovehiculele din parcarile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului.

 

Persoanele care refuza sau nu se conformeaza somatiei primarului municipiului Buzau la propunerea politistilor locali, in termen de 5 zile conform Legii 421/2002, pot fi sanctionati contraventional cu amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 lei, iar autovehiculele vor fi ridicate si depozitate in spatii special amenajate de catre reprezentantii URBIS Serv SRL Buzau.

 

Recomandăm tuturor cetăţenilor municipiului Buzau să manifeste spirit civic în situaţile de acest gen, sa vina in sprijinul agentilor de politie locala, pentru a furniza date in vederea intomirii documentelor si procedurilor pentru aplicarea legii.

 

Actiunea politiei locale este imperios necesară, intrucat locurile de parcare de pe raza municipiului sunt limitate, iar numărul autovehiculelor aflate în situatiile descrise mai sus nu fac altceva decât să îngreuneze o situatie deja destul de dificilă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings