LASA-MA SA TREC, ALTFEL TRAG!

Sambata, în jurul orei 12.00, un buzoian în vârstă de 42 de ani a apelat S.N.U.A.U. 112 şi a sesizat că, în armatimp ce se afla pe bulevardul Unirii, a fost ameninţat cu un pistol de către un conducător auto.Imediat după primirea apelului, la faţa locului a fost direcţionată o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Apelantul şi soţia acestuia, care se afla la volanul unui autoturism în momentul în care s-ar fi produs incidentul, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru verificări, la scurt timp fiind identificat şi şoferul indicat în sesizare, în vârstă de 34 de ani, tot din Buzău.

Buzoianul în vârstă de 42 de ani a precizat poliţiştilor că, în timp ce se deplasa cu autoturismul condus de soţia sa, ar fi fost şicanat în trafic de către şoferul de 34 de ani, iar la o intersecţie şi-ar fi adresat reciproc cuvinte jignitoare.

De asemenea, reclamantul a mai precizat că, fără a coborî din autoturism, buzoianul în vârstă de 34 de ani i-ar fi prezentat un document ce părea a fi o legitimaţie, ţinând totodată în mână un pistol, pe care însă nu l-ar fi îndreptat împotriva lui.

Din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat că bărbatul în vârstă de 34 de ani este deţinător legal de armă, iar la momentul prezentării la sediul IPJ Buzău, avea asupra lui un pistol de autoapărare cu proiectil de cauciuc înscris în permis, precum şi permisul de armă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

Totodată, pistolul şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings