IN MARTIE, IN LOC DE GHIOCEI, RASAR FRAUDE FISCALE

 „Stopaj la sursă” de 400.000 de lei. La propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor,fraude-fiscale procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Cel în cauză este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi ce execută construcţii industriale, în perioada martie 2012 – august 2013, ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii cu regim de reţinere la sursă în valoare totală de 388.211 lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

 Bănuit de evaziune fiscală. Un bărbat în vârstă de 44 de ani, administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate achiziţionarea şi valorificarea deşeurilor reciclabile, este cercetat într-un dosar instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada 2012 – 2013, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului ca urmare a neîncadrării cu contract de muncă a 4 salariaţi. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 13.474 de lei.

La propunerea poliţiştilor de investigare a fraudelor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale faţă de administratorul respectiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. „a”  din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Bănuiţi de infracţiuni economice. In urma activităţilor întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat, a fost dispusă începerea urmăririi penale, de către procuror, faţă de 13 persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din comunele Topliceni, Buda, Râmnicelu şi Ziduri.

Cei în cauză sunt cercetaţi în dosare penale instrumentate de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Rm. Sărat, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În unul dintre cazuri, un râmnicean de 49 de ani este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile obţinute prin comercializarea de legume achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 55.162 de lei.

Într-un alt dosar este cercetat un bărbat de 49 de ani din comuna Ziduri, bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a firmei toate veniturile obţinute din agricultură, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul statului în sumă totală de 112.605 lei. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat.

Un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani din comuna Râmnicelu este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli fictive, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, în sumă de 362.284 de lei.

De asemenea, alte opt persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, din comunele Topliceni şi Buda sunt bănuite că, în calitate de persoane fizice neautorizate, ar fi achiziţionat aproximativ 1850 m.c. material lemnos, pe care ulterior le-ar fi comercializat, fără a declara veniturile obţinute. Cei opt s-ar fi sustras astfel de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului în valoare totală de 27.026 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings