IATA DE CE SA ALEGEM DANUT PALE !

Reporter: Cine este și de unde vine Dănuț Păle?

 

Am 50 de ani, sunt medic veterinar, sunt căsătorit și am doi copii, ambii studenți – unul la Medicină, iar celălalt, la Teologie. Sunt membru PSD din anul 2003, timp în care am fost ales vicepreședinte al Organizației Municipale Buzău și consilier județean. În cadrul profesiei mele, am fost ales de cinci ori președintele Colegiului Medicilor Veterinari din Judeţul Buzău, iar timp de 3 ani am fost vicepreşedintele Colegiului Medicior Veterinari din România.

 

Reporter:  De ce ați ales să candidați pentru Parlamentul României?

 

De 13 ani fac politică din convingere și dăruire. Am considerat dintotdeauna că este datoria mea să pun în slujba semenilor ideile și soluțiile care răspund problemelor ridicate de ei.

Prin natura profesiei mele şi din prisma potențialului agricol al țării noastre, acum am simțit că trebuie să mă implic, tocmai pentru a transpune în proiecte de legi întreaga mea experiență de 23 de ani. Țara noastră trebuie să facă pași înainte în domeniul agricol. Eu văd o Românie în care, mai ales în zonele rurale, reapar micile abatoare, fabricile de procesare a laptelui sau a cărnii, târgurile de animale autorizate, iar tinerii rămân motivati la țară și în țară.

 

Reporter: Vorbiți-ne puțin despre proiectele si realizările dumneavoastră de până acum.

 

„Marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverenţă”, spunea marele clasic Samuel Johnson. Cred că tot ceea ce am realizat până acum a stat sub semnul răbdării și al perseverenței, fie că este vorba despre familie –cea mai mare realizare – despre bucuriile profesionale sau despre cariera politică.

 

Dacă ar fi totuși să vă vorbesc despre proiectele dragi mie, v-aș spune despre implicarea mea în elaborarea proiectelor legislative din domeniul veterinar, despre rolul meu în cadrul Comisiei de Agricultură şi Prestări Servicii din cadrul Consiliui Judeţean Buzău, în care am susţinut scăderea preţurilor de referință pentru produsele agricole și pășune sau despre implicarea în viața de partid.

Reporter: De ce ar trebui ca oamenii să voteze PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016?

 

            Liniştea şi siguranța, dezvoltarea economică şi bunăstarea familiilor românilor au fost, sunt şi vor fi principiile de bază ale PSD.

        Fiecare zonă din mediul rural, fiecare comună din județul Buzău are anumite particularități, aspecte ce trebuie luate în calcul atunci când vine vorba despre întocmit strategii de dezvoltare. Un lucru îl știm în mod cert: agricultura trebuie să redevină un motor esențial de creștere a economiei românești. Este important să vă facem cunoscute reperele de bază ale programului PSD de guvernare în ceea ce privește sectorul agricol și de creștere a animalelor: acordarea la timp a subvențiilor agricole pentru fermieri, eliminarea impozitului pentru terenuri agricole, dezvoltarea de centre de colectare și unități de procesare.

 

        Principala țintă a programului nostru pe agricultură este ca fermierul român să aibă cel puțin șanse egale cu fermierii europeni, adică să-și primească subvențiile la timp, să aibă acces irigații, să poată accesa fonduri europene într-o procedură simplificată și să-și poată vinde produsele  pe piața românească.

 

       PSD propune soluții concrete la nevoile cu care se confruntă românii. Avem experiența necesară, o echipă de oameni competenți și apropiați de buzoieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings