„GEMENELE”, FATUITE CU BANI EUROPENI

Putini buzoieni au realizat pana acum asemanarea izbitoare dintre arhitectura Spitalului Bratianu si cea a Spitalului Garlasi. Sa ne reamintim ce scrie in documente: „In anul 1895 Prefectura incepe construirea noului local al Spitalului „I.C. Bratianu”, inaugurat la 14 aprilie 1896. Dupa 1930 aici este localul farmaciei „Crucea alba”. Pe 8 decembrie 1907 este inaugurat noul local al Spitalului „Mina Minculeasa” (Garlasi)”. Inca de la inaugurare Spitalul Garlasi, era alintat ca fiind geamanul cel mic al Spitalului Bratianu.

Sa ne reamintim ca pe 21 august 2017  presedintele  Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu impreuna cu directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, au parafat contractul de finantare pentru proiectul european “Restaurarea, conservarea si modernizarea imobilului situat in Municipiul Buzau, B-dul Nicolae Balcescu nr. 40, in vederea infiintarii Centrului Muzeal I.C. Bratianu.”, finantat in cadrul POR 2014-2020, Axa prioritara 5. Proiectul are o valoare de patru milioane de euro, contributia Consiliului Judetean Buzau fiind de 2%, perioada de implementare este de 48 de luni.

Dupa opt luni, a venit randul si Spitalului Garlasi sa intre in reabilitare. Nu in totalitate. Este vorba despre reabilitarea termică cu bani europeni a clădirii Secţiei Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean Buzău, din incinta Spitalului de Boli Infecţioase. Reabilitarea clădirii va dura  cel târziu până în 2023.

Consiliul Judeţean Buzău a semnat proiectul cu finanţare europenă în valoare de  aproape 2 milioane de lei, din care contribuţia instituţiei  este de 2 %. Valoarea totală a proiectului este de de1.957.726,66 lei, iar   contribuţia Consiliului Judeţean Buzău va fi de  2%, adică de 804.275,4 lei.  Banii proveniţi din fonduri europene şi guvernamentale sunt în valoare totală de 1.153.450,26 lei.   ”Reuşim să mai semnăm un proiect, zic eu, important pentru judeţul Buzău, pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect care vizează Spitalul Judeţean, deci sănătatea buzoienilor în general. Este vorba despre secţia Dermato-Venerice care va fi reabilitată termic şi energetic. Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni” a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings