Fundația Motivation România lansează proiectul european Abilitățile Contează și Economic

  • Opt structuri noi de economie socială, dintre care una înființată în județul Buzău, vor contribui la integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile pe piața muncii, în viața economică și socială.

 

Fundația Motivation România lansează, joi, 13 noiembrie, în premieră la nivel național, proiectul european Abilitățile Contează și Economic, al cărui obiectiv principal este creșterea participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii, precum și în viața economică și socială. Conferința de lansare a proiectului va avea loc începând cu ora 12.00, la sediul Fundației ”Sfântul Sava” din Buzău, situat în strada Bistriței nr. 19.

 

Pentru prima dată în România, vor fi înființate opt noi structuri de economie socială (SES), ce vor furniza servicii pentru persoanele cu dizabilități. O Structură de Economie Socială (SES) are în vedere angajarea unui număr de cinci persoane, dintre care cel puțin trei aparținând grupurilor vulnerabile.

 

Cele opt SES vor fi înființate în județele: Buzău, Brașov, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara, iar cinci dintre acestea vor fi înființate în mediul rural (Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Sibiu).

 

Obiectul de activitate al noilor structuril sociale va consta în: transportul adaptat pentru persoanele cu dizabilități, urban și interurban, adaptare, întreținere /reparații scaune rulante și instruirea utilizatorilor și intermedierea produselor și servicii, inclusiv cursuri în domeniul dizabilității.  Practic, misiunea SES va fi aceea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială și profesională.

 

Un alt element de originalitate al acestui proiect îl constituie pilotarea și transferul, în România, a unui model de bună practică în domeniul economiei sociale din Marea Britanie. Unul dintre partenerii acestui proiect, Shaw Trust, coordonează, deja, cu succes, în Marea Britanie, opt întreprinderi sociale care furnizează servicii în diverse arii de ocupare pentru persoanele cu dizabilități. Prin urmare, acest proiect ne oferă șansa de a prelua și aplica modelul și în România, urmărind dezvoltarea unei rețele de tip franciză socială.

 

Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău,  Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț,  Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap si Asociația Club

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings