Fost patron in Crang, 30 de ani la racoare

 

Sergiu Băhaian, cel care în urmă cu câţiva ani învârtea milioane şi care a fost condamnat la închisoare după ce a fost acuzat că a comandat uciderea mai multor persoane, printre care şi oameni ai străzii, a primit o veste proastă după gratii. Judecătorii au decis că bărbatul trebuie să execute 30 de ani de închisoare.
Băhaian, cel care în anii ’90 a iniţiat un joc piramidal în urma căruia zeci de mii de oameni au rămas fără bani, a fost arestat în urmă cu şase după ce a fost acuzat că a comandat uciderea a mai multor persoane, printre care şi oameni ai strazii. Iniţial a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru instigare la omor, constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, însă recent i-a fost schimbată pedeapsa. Judecătorii de la Curtea de Apel au contopit pedepsele primite de ”Călăul de boschetari”, aşa cum i se mai spune lui Băhăian, având în vedere că acesta are condamnări în mai multe dosare. La final, magistraţii au decis ca Sergiu Băhăian să execute 30 de ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au stabilit că Băhăian şi complicii săi se fac vinovaţi de mai multe fapte. Aceştia au constituit un grup infracţional cu scopul de a obţine în mod ilicit beneficii materiale importante prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing. Prejudiciul creat de gruparea “Călăului de boschetari” a fost de sute de mii de euro. Procurorii au demonstrat că Băhăian s-a folosit de oameni ai străzii pentru a contracta credite bancare, după care a ordonat uciderea lor.

În schimbul serviciilor oferite de oamenii fără adăpost, Băhăian îi îmbrăca şi le oferea de mâncare şi de băut. Când au devenit incomozi, boschetarii au fost îmbătaţi de complicii acestuia, apoi ucişi cu mai multe lovituri de ciocan în cap. Cadavrele au fost abandonate în canalul Dunăre-Marea Neagra, sau îngropate în ciment.

Legătura dintre Sergiu Băhăian, capul reţelei mafiote acuzate de o serie de crime abominabile, şi Gloria Buzău a început pe 24 august 2009. Atunci, omul de afaceri a preluat de la Costel Bucur pachetul majoritar de acţiuni al echipei. Totul s-a făcut printr-o firmă de apartament din Mediaş, TK Invest SRL,  patronată de mîna dreaptă al lui Băhăian, Eduard Mărculescu. Băhăian, principalul suspect în uciderea a patru persoane îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre-Marea Neagră, a fost în tribune la trei partide disputate de Gloria în tur. La meciul cu Rîmnicu Sărat, a fost prezentat jucătorilor, cărora le-a dat şi cîte 100 de euro. La finalul lui noiembrie, a trimis o hîrtie prin care anunţa că nu mai poate susţine financiar echipa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings