EVENIMENT UNIC IN BUZAU

Cina pe Întuneric

Fundația Comunitară Buzău organizează Cina pe Întuneric, pe 28 iulie 2019 la ora 20:30, la restaurant NORMA Fine Wines & Dining. Acesta este un eveniment tip experiență, unic în Buzău, cu o latură caritabilă.

Pentru prima dată în Buzău, pe 28 iulie 2019, are loc Cina pe Întuneric, un eveniment în cadrul căruia participanții iau cina în beznă totală. Aceasta este o experiență menită să activeze simțurile, să le arate o altfel de lume pentru câteva ore și să finanțeze un proiect special pentru nevăzători.

Inventat în 1999 de un călugăr din Elveția, conceptul de Cină pe Întuneric este o ocazie unică de a experimenta, măcar pentru câteva ceasuri, viața unui nevăzător. În plus, această experiență activează simțurile, oferă o altă perspectivă asupra mâncărurilor degustate și ascute auzul, capacitatea de concentrare și de empatie. Pentru prima dată în Buzău, acest tip de experiență este pus la cale de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu un Grup de Inițiativă al unor nevăzători si cu sprijinul NORMA Fine Wines & Dining. Chelnerii sunt de asemenea nevăzători și asigură o experiență cât mai placută și sigură în beznă totală.

Ștefan Moisei, unul dintre nevăzătorii din Grupul de Inițiativă, este programator, și dorește să creeze o aplicație pe telefon, AutoBuz, pentru buzoieni, care să ofere în timp real informațiile disponibile despre rutele autobuzelor și timpul de așteptare. Pentru că atunci când îți lipsește văzul, transportul public în Buzău e o provocare. Aplicația mobilă va fi utilă tuturor buzoienilor și mai ales nevăzătorilor. O parte din fondurile stânse cu ocazia acestui eveniment va susține financiar dezvoltarea acestei aplicații.

Meniul serii este prestabilit și conține un aperitiv, un fel principal și un desert. Împreună cu costurile organizării evenimentului, experiența de a cina pe întuneric costă 70 de lei. Pentru a finanța împreună dezvoltarea aplicației, Grupul de inițiativă are nevoie de 2000 de lei și acces la datele GPS ale autobuzelor din Buzău. Donația minimă recomandată este de 50 de lei de persoană, dar participanții sunt încurajați să contribuie cu orice sumă sau ajutor suplimentar.

Rezervările la Cina pe Întuneric de pe 28 iulie 2019, la ora 20:30 la restaurantul NORMA Fine Wines & Dining din Buzău se pot face pe pagina evenimentului https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cina-pe-intuneric#rezerva. De asemenea, cei interesați găsesc evenimentul și pe pagina Fundației Comunitare Buzău: https://www.facebook.com/events/1662194110579757/?ti=as Pentru mai multe detalii: Andrei Teșcan – 0745 160 708

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings