EI AU PLECAT…MONICA S-A SALTAT…

Monica Anisie, sefa educatiei nationale, ramane ministrul care a dat alta culoare institutiei pe care acum o conduce. Doamna ministru a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității București, în 2011 a obținut un atestat de la Academia Națională de Informații, a fost lansata de Basescu, saltata pe functie de Ciolos si tinuta sus de actualul presedinte prim prim ministrului Orban. Faptul ca viata este o echilibristica este justificat de atacul concertat, in aceeasi zi, lanstat de catre cei doi fosti „bosi” asupra umilei doamne ministru de educatie.

Sase greseli speculate de „fostii” si acceptate de „actualii”

* stâlcirea cuvântului „PEPSIGLASUL”;
* pleonasmul „URMEAZĂ ÎN PERIOADA URMĂTOARE”;
* cacofonia „Am lucrat CU COLEGII mei din MEC”.
Dar cele mai jenante sunt năucitoarele DEZACORDURI, sesizate chiar și de cei mai puțin „școliți”:

*„(…) activitățile didactice SE POATE SUSPENDA”;
* „Profesorii pentru învățământ preșcolar, educatorii pot veni la aceste grădinițe de vară în afara salariului pe care ÎL PRIMEȘTE de la Ministerul Educației.;
* „(…) norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii LE VA PUBLICA probabil mâine.”.

Lansata de Basescu

   In perioada 2012-2014 a fost consilier la președinție în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educație al fostului președinte Traian Băsescu.

Parerea presedintelui dupa ani si ani: „Fie ea şi profesoară, este în categoria de analfabeţi funcţionali”

Întrebat cum vede performanţa ministrului Educaţiei Monica Anisie, fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că PNL a ajuns să guverneze cu oameni care în alte Cabinete erau în linia a treia sau a patra. Candidatul PMP la Primăria Capitalei a adăugat că acum aceste persoane sunt în linia întâi. Băsescu susţine că ministrul Monica Anisie este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptul că este profesoară.

”Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei. Degeaba citeşte despre educaţie, pentru că nu înţelege. Dacă ar fi înţeles primul lucru pe care l-ar fi anunţat doamna Anisie era – «ragi părinţi şi copii, având în vedere situaţia de pandemie, pentru că totuşi este necesară şi predarea faţă în faţă cu profesorul, dar am selectat ce este esenţial pentru copii, pentru viitorul lor, şi am făcut o reducere consistentă a curriculei»”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat sâmbătă la prezentarea programului politic cum vede performanţa Monicăi Anisie şi dacă aceasta ar trebui remaniată de la conducerea Ministerului Educaţiei…

Ciolos a fost al doilea si-i cere demisia: Trebuie să plece de urgenţă.

Monica Anisie a fost secretar de stat pe preuniversitar în Ministerul Educației, în Guvernul Cioloș, în 2009-2011 a fost inspector școlar general adjunct la ISMB. A colaborat cu Platforma România 100 fondată de Cioloș și miniștri din guvernul tehnocrat, în 2016 a fost secretar de stat pentru preuniversitar în Guvernul Cioloș (sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru).

Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie 12 septembrie 2020, Dacian Cioloş a afirmat că Monica Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la minister, pentru că instituţia pe care o conduce nu ştie ce vrea. „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a adăugat Cioloş. Fostul premier tehnocrat a mai spus că până mai ieri era nevoie de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală, însă astăzi nu mai trebuie.

Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea, dar ştie că vrea să se facă aşa cum vrea el. După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite», iar ne irită cetăţenii cu pretenţiile lor permanente şi scoatem încă o dată din pălărie soluţia magică a oricărui funcţionar depăşit de situaţie: să trimitem lumea după o altă adeverinţă, să umplem ţara de cozi şi dosare cu şină. Distanţare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ţi-au amorţit picioarele, spatele şi gândurile, alături de alţi oameni la fel de iritaţi şi obosiţi ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autorităţile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar aşa şi este”, a scris Dacian Cioloş sâmbătă pe Facebook, potrivit news.ro.

Preşedintele PLUS a mai spus că Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii şcolilor.   „Până ieri, cerea adeverinţe de la toţi elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunţa tablete şi internet pentru toate şcolile, azi are doar pentru câteva. Doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgenţă, dar nu am nicio speranţă că se va întâmpla aşa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reuşeşte să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcţie. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenţi care cred că lumea se va prăbuşi fără ei se agaţă de scaune cu disperare. La educaţie este haos în preziua redeschiderii şcolilor”, a completat Cioloş.

Iohannis este al treilea si o pastreaza…

A fost consilier în departamentul de Educație al președintelui Iohannis, presedinte care este incantat de activitatea guvernului sau condus de Ludovic Orban. Peste cativa ani vom afla care vor fi parerile actualilor sefi despre doamna ministru Monica Anisie. Pana acum este o certitudine ca sefii s-au schimbat, dar Monica a ramas… si a urcat pe scara ierarhica. O fi ultima treapta…

A consemnat Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings