DOVADA PASIVITATII: COVID-UL DE COSTESTI

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active sapte focare de infecție cu SARS-Cov2, unul dintre acestea purtand denumirea generica Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești care numara 11 persoane confirmateste pozitiv. Din cei 11, patru sunt angajați din cadrul Caminului și sapte sunt beneficiari, adica persoane varstnice si neputincioase. In urma anchetei epidemiologice desfășurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești, s-a dispus izolarea și tratarea rezidenților la nivelul unității, motivat de patologia acestora.

Cu regret, trebuie sa recunoastem, ca situatia de la Costesti era inevitabila date fiind antecedentele despre care am tot vorbit in ultimii doi ani. Am prezentat aspectele din zona, pasivitatea alesilor, dar si modul de neimplicare a celor indivizi din institutiile statului cu rol de verificare si supraveghere. Si de aici nu pot lipsi Prefectura veche si Prefectura noua. Cat despre „smecheriile” locale putem spune doar ca singura interventie a fost cea de a plati asa-zisa presa de casa pentru  „frumusetea” din interiorul institutiei.

Este de neconceput aparitia focarului de la Costesti si lipsa preventiei in institutie, in conditiile in care, este de notorietate mediatizarea cazurilor similare din tara. Si nu a pasat nimanui. Motiv pentru care se impune interventia imediata si ferma a PROCURORILOR. Degeaba se construieste ceva, se aloca sume importante de bani cu intentia vadita de a cosmetiza ultima parte a vietii unora dintre cei de langa noi, degeaba, degeaba…daca aplicarea se face dupa bunul plac cu incalcarea flagranta inclusiv a bunului simt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings