March 24, 2025

DISPARE “CLOSCA CU PUI DE EURO” DIN CRANG!

0
tulpan

Gloria Buzău se află în insolvență de peste trei ani,  iar soarta va fi pecetluita pe data de 5 noiembrie. Pana atunci, cei care au în mână soarta Gloriei Buzău trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a respecta graficul de rambursare a datoriilor către creditori, acesta fiind cauza care a dus la dezastrul din Crâng. Cum timp de mai bine de trei ani au sperat ca banii vor pica de sus, mai marii clubului au tot stat cu gura cascata, dar degeaba; n-a picat nimic.

REMEMBER SUMBRU

29.11.2012. Fostul patron din acte, Costel Bucur a invocat criza financiară şi n-a mai plătit nici o datorie. Ca atare, S.C. Gloria Buzău S.A. nu mai există! Fosta societate care a administrat clubul din Crîng a fost dizolvată printr-o decizie a Tribunalului Buzău, fiind practic lăsată să dispară, Instanţa luînd act de absenţa oricărui plan de reorganizare care să fi salvat de la faliment respectiva structură.

‘(…) constatînd că debitorul nu mai insistă în reorganizarea activităţii şi că nici creditorii, nici administratorul judiciar nu au propus un plan de reorganizare, S.C. Gloria Buzău S.A. s-a dizolvat. (…) S-a reţinut că principala cauză care a dus la încetarea de plăţi este aceea că asociatul majoritar Bucur Constantin, pe fondul crizei financiare, nu a mai avut posibilitatea financiară să susţină echipa şi să achite datoriile acumulate (…)’, se arată în documentul respectiv, emis de Tribunalul Buzău.
Constantin Bucur a fost doar în acte patronul Gloriei în sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009, cînd echipa a evoluat în Liga I. În realitate, banii care au ajuns în acea perioadă în Crîng proveneau de la patronul Stelei, Gigi Becali, care a recunoscut în mai multe rînduri că el a controlat la vremea aceea Gloria Buzău.

 

28 mai 2013, ora 13.23Daca incurajez moralitatea, creste coruptia? Asa se pune problema? Interesul meu, sincer va spun, era sa nu mai fie aranjamente. Eu am avut echipa in Liga 1, Gloria Buzau, si puteam sa le zic sa piarda cu 7-0. Si eu am facut egal cu ei! Egaaalll! Dumneavoastra realizati asta? Am facut egal pe banii mei. Interesul meu e sa fiu condamnat. Sa contopiti pedepsele, pac, pac. Dar nu de asta sunt vinovat, ci de uz de fals. Va zic eu si de asta“.

 

Si cu astea fiind spuse, este clar ca SC Gloria nu a murit pe mana “sagetilor Bucur si Bahaian”!

Dupa doi ani…cu tutore Asociatia de fotbal Gloria Buzau…Echipa de fotbal va dispărea, iar creditorii nu se vor alege cu nimic. „N-au ce să ia de la club. Avem şapte furculiţe. Dacă echipa funcţionează poate vom mai da câteva miliarde la finanţe. Trebuie să înţeleagă şi ei, asta e situaţia” a precizat antrenorul Viorel Ion.

Preşedintele Gloriei, Dan Tulpan, şi-a permis şi o aroganţă dupa ultimul verdict dat de instanta: „Uite că duşmanii Gloriei n-au câştigat nici de data asta”.

Cine sapa groapa altuia…23.11.2013 la finalul partidei dintre Gloria Buzău şi Rapid, scor 0-2.

Spiritele s-au inflamat din cauza suporterilor rapidiști, care au făcut spectacol în stilul caracteristic.

Intrati in insolventa! Poftim, ce nenorociri faceti pe stadioane!  Ati rupt scaune, ati dat foc la stadion. Niste ordinari! Pacat de…”, a strigat Ion Viorel, antrenorul gazdelor.

Cine sunt dusmanii Gloriei ?

Dupa cum am precizat la inceput, soarta Gloriei va fi pecetluita pe data de 5 noiembrie. Inainte de a vedea care sunt “dusmaii Gloriei” , ar fi bine cum stam cu cele sapte furculite.

In Dosarul  4909/114/2012,  se afla un Plan de reorganizare, debitor: Fotbal Club Gloria Buzău, dar si o simulare pentru situatia in care Asociatia ar intra in faliment si sunt prezentate valorile care ar putea fi puse pe masa. Valoarea activelor debitoarei este cea contabilă, fiind valoarea rămasă după scăderea amortizării. În cazul intrării în faliment această valoare va fi corectată cu valoarea rezultată din rapoartele de evaluare ce vor fi întocmite de experţi numiţi în cauză, valoare care poate fi mai mare sau mai mică în raport cu valoarea contabila.Se precizează faptul ca trebuiesc luate în calcul şi cheltuielile cu procedura, cum ar fi:comision sume încasate şi distribuite către creditori de către administratorul judiciar .

-soldul cont 411 ”clienti” de 87.687,79 lei(recuperarea sumelor de la diversi clienti fiind incerta, motivat de faptul ca unii parteneri nu si-au respectat contractele incheiate cu asociatia sportiva, fiind necesare actiuni judiciare pentru obligarea acestora la plata sumelor restante, cu toate acestea, recuperarea sumelor de la clienti a fost mentionata in cuprinsul planului de reorganizare, constituind una dintre sursele de finanţare a activităţii),-concesiunile si brevetele in valoarea totala de 2.714.084,96 lei (constand in fotbalistii seniori care au activat, conform situatiei anexate, in cadrul clubului de fotbal si care au depus memorii la Federatie, devenind astfel ”liberi de contract” si au parasit echipa de fotbal, dar si emblema clubului, aceasta avand valoare doar in situatia in care asociatia sportiva desfasoara activitate si este prezenta intr-o liga superioara in cadrul Federatiei Romane de Fotbal)( sapte furculite).

-amenajari la terenuri = 1.107.609,78 lei (fiind inregistrate investitiile efectuate la cele doua terenuri/gazoane sintetice, acestea impreuna cu suprafetele de teren fiind concesionate de la Primarie, pe o perioada de 49 de ani) ( sapte furculite).

-garaj, centrala termica si cladire de birouri = 498.518,74 lei ( fiind amplasate pe terenul care nu apartine asociatiei sportive,acestea impreuna cu terenul fiind concesionate de la Primaria Buzau pe o perioada de 49 de ani) ( sapte furculite).

Patrimoniul debitoarei, la data intrarii in insolvenţă, care poate fi valorificat, este de 223.281,54 lei ( contravaloarea a sapte furculite).,din care:

-instalatii tehnice, mijloace de transport = 163.362,59 lei

-echipamente tehnologice = 49.313,37 lei (97.653,75 lei valoare contabila minus 48.340,38 lei amortizarea)

-materiale de natura obiectelor de inventar = 10.605,58 lei

-sume distribuite creditorilor garantati, in caz de faliment (AFP Buzău)= 38.712,00 lei

-creanţe garantate cf. tabel creanţe = 38.712,00 lei (Proces verbal de sechestru bunuri mobile nr.15731/8.04.2010, valoare estimata 38.712 lei)

-procentul de acoperire a creanţelor bugetare ar fi de 100 % din totalul acestei categorii de creanţe înscrise la masa credală, fara a tine cont de cheltuielile de procedura aratate mai sus.

-sume distribuite salariatilor, in caz de faliment= 184.569,54 lei

-creanţe salariale cf. tabel creanţe = 345.510,19 lei

-procentul de acoperire a creanţelor salariale ar fi de 53,41 % din totalul acestei categorii de creanţe înscrise la masa credală, fara a tine cont de cheltuielile de procedura aratate mai sus.

-sume distribuite creditorilor bugetari, in caz de faliment

(AFP Buzău, Primaria Buzau, ITM Buzau)= zero lei

-creanţe bugetare cf. tabel creanţe = 1.918.412,99 lei

-procentul de acoperire a creanţelor bugetare ar fi de zero % din totalul acestei categorii de creanţe înscrise la masa credală, fara a tine cont de cheltuielile de procedura aratate mai sus.

-sume distribuite creditorilor chirografari, in caz de faliment=zero lei

 

Creditorii primesc…ozon din Crang

În cazul intrării în faliment, ar fi acoperite creantele garantate,salariale,bugetare şi, parţial, creanţele chirografare, rezultând un grad de acoperire a masei credale de 7,92 %(respectiv 100%pentru creantele garantate; 53,41% pentru creanţele salariale; zero % pentru creantele bugetare, zero% pentru creanţele chirografare si zero% pentru creanţele chirografare sub conditie), comparativ cu propunerea de distribuire cuprinsă în planul de reorganizare. Creditorii chirografari sunt creditorii debitorului care nu au constituite garanții fața de patrimoniul debitorului și care nu au privilegii însoțite de drepturi de retenție, ale căror creanțe sunt curente la data deschiderii procedurii de insolvență, precum și creanțe noi, aferente activităților curente în perioada de observație, in conformitate cu prevederile Legii 85/2006. Adica cei care au adus Bani de Acasa si raman cu buza umflata!

 

Ultima aroganta…

Consideram ca este de datoria buzoienilor sa afle raspunsul la cateva intrebari legate de modul in care a disparut “ Closca cu puii de euro”, chiar daca raspunsul poate fi considerat o ultima aroganta:

  1. Cati bani s-au obtinut din transferurile jucatorilor si cine a incasat banii?
  2. Cine sunt actualii proprietari de fotbalisti care activeaza la Gloria?
  3. Care au fost jucurile truncate pentru pariuri?
  4. Care sunt cele doua stadioane sintetice si cati bani se incaseaza lunar pentru chirie?
  5. Cu ce sume s-au inchiriat celelalte spatii din incinta clubului de la Crang ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings