Directorul Carcei a fost suspendat din functie

„ANAF sprijină necondiționat toate demersurile legale de combatere a faptelor de corupție, față de care există toleranță  zero. În acest context . vă aducem la cunoștință că acțiunea DIICOT va beneficia de suportul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați și a Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, în măsura în care acest lucru va fi solicitat”, se arata într-un comunicat remis pe data de 11 august de Direcția Generala Regionala  a Finanțelor Publice Galați. In cursul zilei de joi, regionala galateana a emis decizia de suspendare din functie a directorului Petrus Octavian Carcei. Suspendarea din fuctie este pe o  perioada de 60 de zile, perioada dispusa de procuror pentru arestul la domiciliu. Pe parcursul celor 60 de zile, Carcei nu poate comunica cu persoanele implicate in dosar, ceea ce inseamna ca directorul suspendat trebuie sa fie numit intr-o alta functie din ANAF-ul altui judet.

Va reamintim ca la data de 10 augus, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Buzău şi în alte două locaţii într-o cauză de favorizare a făptuitorului şi compromiterea intereselor justiţiei, directorul executiv al instituţiei fiind reţinut.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenţie doi făpuitori cercetaţi într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în dosarul menţionat şi tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informaţii nepublice”, se arata intr-un comunicat DIICot remis la vremea respectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings