Deputații Laurențiu Țepeluș și Federico Mollicone- discuții bilaterale pentru protejarea identității românești în Italia

Deputatul Laurențiu Țepeluș, secretarul Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților din România, a efectuat o vizită de lucru în Italia, unde s-a întâlnit cu președintele Comisiei pentru Cultură, Științe și Educație din cadrul Camerei Deputaților a Italiei, Federico Mollicone.

Această importantă întâlnire a avut loc în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două state și a reunit cele două comisii omoloage din România și Italia. Alături de domnul Mollicone, la întâlnirea cu caracter bilateral, a fost prezent și Ambasadorul României în Italia, doamna Gabriela Dancău, marcând astfel implicarea și susținerea la nivel diplomatic a discuțiilor purtate.

„Alături de președintele Comisiei pentru Cultură, Științe și Educație din cadrul Camerei Deputaților a Italiei Federico Mollicone, cu prilejul reuniunii celor două comisii omoloage din România și Italia. Întâlnirea a avut loc în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două state. La întâlnire a fost prezent Ambasadorul României în Italia, doamna Gabriela Dancău,” a scris social democratul buzoian pe pagina sa de Facebook.

Un punct central al discuțiilor a fost găsirea celor mai eficiente soluții pentru menținerea și promovarea limbii materne în rândul copiii români integrați în sistemele educaționale din Italia.

„Un punct de interes major al întâlnirii a constat în găsirea celor mai bune soluții pentru păstrarea limbii materne în rândul comunităților românești din străinătate, în special în rândul copiilor români care sunt integrați în sistemele educaționale din Italia. Agenda a cuprins si problema extinderii Programului de limbă, cultură și civilizație românească care ajută la consolidarea legăturii pe care tinerele generații românești din Italia o au cu țara de origine,” a adăugat Laurențiu Țepeluș.

Astfel de întâlniri bilaterale sunt esențiale pentru consolidarea relațiilor dintre România și Italia, mai ales având în vedere comunitățile numeroase de români din peninsulă. Ele oferă o platformă eficientă pentru schimbul de experiențe și idei în domeniul educației și culturii, contribuind astfel la promovarea și protejarea identității românești în străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings