De la Bogatul nemilostiv si saracul Lazar … la Pasărea Phoenix

Aceasta va fi predica din Biserica Ortodoxa Romana, din data de 30 octombrie 2022, ziua care reprezinta termenul de finalizare a lucrarilor pentru pentru constructia adevaratei cladiri de URGENTE. Cea de acum poate fi apreciata ca o anexa a Spitalului, anexa in care legea e facuta de toti si o aplica doar… infirmierele. Si Murphy avea dreptate  cu legea  formulata astfel: Pentru ca ceva sa fie curat, altceva trebuie sa devina murdar. Dar, poti murdari totul, fara sa cureti nimic. Exact ca in legenda cu pasarea…Pasărea Phoenix este o pasăre mitică longevivă, care posedă proprietatea de autoincendiere periodică și regenerarea din propria cenușă.  Se spune ca atunci când lunga sa viață este pe terminate ea își simte sfârșitul, dă foc apoi cuibului, se întinde, arzând odată cu cuibul, iar din cenușa sa se formează o altă pasăre. Si asta pentru ca, in urma cu zece zile, toata presa romaneasca vuia ca arde UPU Buzau…
… incepe construcția noului UPU. Unitatea de Primiri Urgențe va fi construită cu bani europeni și costa aproximativ 4.5 milioane de euro, contribuția Consiliului Județean fiind una consistentă. Lucrările se vor finaliza în 2022.

Vestea cea buna a fost parafata, joi, la pranz cand Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a semnat contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău. A doua semnatura a fost a directorului ADR Sud-Est, Luminița Mihailov, iar martor a fost managerul Spitalului Judetean Buzau, ec. Claudiu Damian.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean Buzău a fost înfiinţată în anul 2007 şi are o suprafaţă de 604 metri pătraţi.  Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.
„Extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău” în vederea finanţării prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

FIȘĂ DE PREZENTARE

PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014-2020

AXA PRIORITARĂ DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE SĂNĂTATE ȘI SOCIALE

OPERAȚIUNEA 8.2.B: UNITĂȚI DE PRIMIRI URGENȚE

 

Cererea de finanțare cod  SMIS 119587

Titlul cererii de finanțare: Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău

Solicitant: UAT Județul Buzău

Localizare proiect: Regiunea: Sud-Est

Judetul: Buzău

Localitatea: Buzău

 

Durata de implementare: 41 luni de la semnarea contractului de finanțare, respectiv până la data de                                                                         31.10.2022.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău într-o perioadă de 41 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Grupul țintă al proiectului

Beneficiari directi:

  • Consiliul Județean Buzău, în calitate de solicitant și beneficiar al asistenței financiare, autoritate a administrației publice locale care are responsabilitatea de a asigura starea de viabilitate a infrastructurii spitalicești;
  • Spitalul Județean de Urgență Buzău, în calitate de beneficiar utilizator al investiției realizate prin proiect;
  • 2 medici medicina de urgență UPU-SMURD, 4 medici cu competență medicina de urgență, 2 medici cu norma cu competență medicochirurgicală, 2 medici rezidenți de post, 76 asistenți medicali, 24 infirmiere, 25 brancardieri, 10 ingrijitoare, 6 registratori medicali, 1 administrator, 1 secretar, 2 asistenți sociali, 1 analist-programator.
  • 194 pacienți/zi

Beneficiari indirecți:

  • Direcția de Sănătate Publică Buzău, care coordonează serviciile de asistență medicală din teritoriu,
  • Aparținătorii pacienților prezentați la UPU-SMURD Buzău;
  • 069 locuitori ai județului Buzău, potențiali beneficiari ai serviciilor medicale furnizate la UPU-SMURD Buzău;

Vizitatori/persoane aflate în tranzit în județ care apelează la serviciile medicale furnizate de UPU-SMURD Buzău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings