CUM ÎNCAP 16.000 DE PERSOANE ÎN CHILIILE EPISCOPIEI ?

Cu siguranta, raspunsul va fi  cel cu care ne-am obisnuit:”EROARE MATERIALA”!

 

Titi PETRE

Nu degeaba, în perioada 17 – 20 septembrie 2019, primarul Toma, a participat la o vizită de studiu și schimb de experiență, în Oslo, Norvegia, la invitația partenerilor de la Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia (KS). S-a întors cu o geantă încărcată cu pliante, înscrisuri, documente, amintiri.  Printre mărunţişuri, a fost şi o scrisoare cărticică pe care, anual, norvegienii o primesc de la primarul din Oslo.

Aşa a apărut varianta buzoiana a scrisorii cărticică, apărută, cu mesajul primarului, în cutiile noastre de scrisori, în acelaşi plic cu înstiinţarea despre taxele şi impozitele locale pe anul 2020.

Am primit si eu scrisoarea. Auzisem că are drept conţinut şi cartea cu cel mai mare tiraj din ultimii 30 de ani, aşa că abia aşteptam să o răsfoiesc. Numai că, atunci cănd am citit adresa înscrisă pe plic, am înlemnit: STIMATE CONTRIBUABIL PETRE TITI, Domiciliul ALEEA EPISCOPIEI, BLOC…

La aceeaşi adresă, adică pe ALEEA EPISCOPIEI, au fost trimişi să locuiască toţi vecinii din bloc, în total 44 de familii, adică peste 100 de persoane…

Poate că mulţi dintre dumneavoastră se intreabă căt de nebun sunt că scriu asemenea aberaţii!  Pentru cei care gândesc astfel, vin cu precizarea că pe ALEEA EPISCOPIEI din municipiul Buzău nu există niciun bloc, ci numai o Biserică, o cafenea și birouri și chilii. Si am să localizez ALEEA EPISCOPIEI pentru locatarii din Palatul Comunal… respectiva străduţă îşi are vărsarea în rondul  de la ”Pomu’ Verde” , este mărginită în partea stângă de gardul Ceinăriei Episcopiei, în partea dreaptă de gardul Catedralei Arhiepiscopale, iar în capătul din nord se află o biserica, birouri şi chilii.

Locatarilor din Palatul Comunal le reamintesc faptul că, în Anexa nr.1 din Hotarărea nr. 134 din 18 mai 2018 a CLM , la poziţia 8 figurează Cartierul Episcopiei. Acest cartier, uitat de lumea bună, este al doilea din municipiu ca număr de locuitori (12,5% din totalul de 131629 de persoane) şi poate singurul care va avea ponton după amenajarea Iazului morilor…

Cu siguranţă, prin biroul de informare publică (nu de presă) voi primi răspunsul obişnuit:”EROARE MATERIALA”!

Nici nu mă aştept la altceva după ce la şedinţa CLM de joi, cei care sunt plătiţi de comunitate pentru oportunitate şi legalitate, nu cunoşteau componenţa Comisiei pentru muncă şi ocrotire socială. Aşa că, prea multe pretenţii nu putem să avem!

După vizita de lucru în Norvegia, primarul scria încântat: „Pentru mine, cele 10 zile au fost într-adevăr că și cum aș fi urmat cursurile intensive ale unei facultăți ce-ți dă și cunoștințele dar și “flacăra” să faci dintr-un oraș, un oraș cu oameni fericiți!”,  postare pe facebook din 21 noiembrie 2019.

Mă declar unul dintre oamenii fericiţi! Nu multe persoane de pe mapamond pot avea privilegiul de a locui la aceeaşi adresă cu ARHIEPISCOPUL!

APROPO DE ”FLACĂRĂ”. La intâlnirea din Norvegia a fost programată si elaborarea în comun a primei variante a cererii de finanțare aferente proiectului pre-definit „Îmbunătățirea accesului la servicii a cetățenilor și a calității serviciilor – o administrație publică locală transparentă și responsabilă”, ce urmează a fi finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 în cadrul Programului “Dezvoltare locală și reducerea sărăciei, creșterea incluziunii romilor”.

Deocamdata nu stim nimic despre nicio varianta aferenta proiectului mentionat mai sus (cel cu reducerea sărăciei), însa, cu totii sperăm să aibă în vedere……regulile de bază ale societății:1. Săracul muncește. 2. Bogatul îl exploatează pe primul. 3. Pensionarul se bazează pe cei doi. 4. Contribuabilul plătește pentru cei trei. 5. Bancherul îi înșeală pe cei patru. 6. Politicianul… îl doare în cot de cei cinci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings