”COVID DE CAMPANIE” IN AZILUL DE LA RAMNIC ?

Conform comunicatului emis pe traseul DSP-Prefectura Buzau, un numar de 55 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 la un camin pentru persoane varstnice din Ramnicu Sarat, fiind vorba atat despre beneficiari ai unitatii, cat si despre angajati.
Daca ieri, 06.09, in judetul Buzau, erau confirmate 2(doua) cazuri noi, conform comunicatului oficial, in ultimele 24 de ore, in judet au fost confirmate 72 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus la persoane cu varste cuprinse intre 8 si 96 de ani.
Astfel, 55 dintre acestea sunt intr-un camin pentru persoane varstnice din Ramnicu Sarat, fiind vorba despre opt angajati din randul personalului de ingrijire si 47 de beneficiari.

Interesant este faptul ca cele 55 de cazuri au fost inregistrate intr-o locatie unde COVID-ul nu avea voie sa intre nici macar pe gaura cheii. Sau cel putin la asta trebuia sa ne asteptam. Vigilenta maxima din partea intregului personal, de la ultimul ingrijitor pana la seful de Centru. Mai ales ca seful Centrului, Petrica Ionita, este un om cu experienta in administratie, inainte de a prelua actuala functie fiind viceprimar intr-o comuna de langa Ramnic.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Buzau, cazurile au iesit la iveala in momentul testarii periodice efectuate in unitatile cu acest profil.

“In contextul testarii personalului si beneficiarilor din cadrul unui centru rezidential destinat persoanelor varstnice din municipiul Rm.Sarat, au fost prelevate probe biologice pentru 89 persoane. 55 de persoane (8 angajati si 47 de beneficiari), au fost confirmati pozitiv COVID 19”, precizeaza DGASPC Buzau.

Urmare a acestei situatii, DSP Buzau a dispus o serie de masuri: personalul de ingrijire confirmat pozitiv a fost scos din activitate; s-a decis evaluarea beneficiarilor confirmati pozitiv de catre un medic epidemiolog sau medic infectionist si izolarea (internarea) in unitatea sanitara desemnata suport covid a cazurilor, in functie de complexitatea si gravitatea acestora.

De asemenea, s-a dispus carantinarea personalului in serviciul rezidential pentru o perioada de 14 zile, astfel incat sa poata fi asigurata asistenta permanent.

In plus, s-a decis izolarea pacientilor negativi de cei pozitivi in spatii special amenajate, cu asigurarea de circuite separate, dezinfectia terminala a tuturor spatiilor si intensificarea masurilor de curatenie.

  Si cum veni vorba de intratul COVID-ului in Azil, nu cumva pe usa institutiei a intrat vreun „virus electoral” ? Zic si eu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings