Concurs de film de scurt metraj – tematică anticorupție

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie – decembrie 2020, Proiectul #Integritate 2020, în cadrul căruia este organizat, ca activitate principală, un concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.

Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în construirea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament integru.

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii și se desfăsoară pe două secțiuni adresate amatorilor și profesioniștilor. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate pe website-ul www.rofaracoruptie.ro, iar spotul oficial al concursului poate fi vizionat accesând linkul https://www.youtube.com/watch?v=ZaKwZLTVqc8 .

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie, sesizând la numărul de telefon 0800806806.

Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată în județul Buzău de Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, cu sediul în municipiul Buzău, str. Chiristigii, nr. 8-10, telefon/fax 0238/402129 sau e-mail buzau.dga@mai.gov.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings