COMUNICAT DE PRESĂ 9 MAI – Ziua Europei, ziua noastră!

EUROPE DIRECT BUZĂU, structura gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău a organizat luni 9 mai 2022 începând cu orele 10:00 evenimentul: 9 MAI – Ziua Europei, ziua noastră!
Evenimentul care s-a organizat sub semnul solidarității cu Ucraina și poporul ucrainean a început în fața Centrului unde s-a amplasat un stand de carte și s-au împărțit broșuri despre Europa. Reprezentanții EUROPE DIRECT au răspuns întrebărilor cetățenilor buzoieni și și-a propus să sensibilizare întreaga comunitate buzoiană în legătură cu Uniunea Europeană, cu valorile, politicile, strategiile și viitorului ei.
Evenimentul a continuat în sala de conferințe a Centrului, unde în contextul Anului European al Tineretului s-au purtat discuții cu elevii prezenți despre EUROPA, despre instituții, despre valori, despre prioritățile Uniunii Europene, despre viitor și foarte mult despre SOLIDARITATE pentru că solidaritatea se învață, mai ales când ne ascultăm unii pe ceilalți și când lucrăm împreună. Dialogul a fost interactiv și fiecare și-a exprimat opinia personală despre cum va fi viitorul Europei.
În încheiere a avut loc festivitatea de premiere a concursului: Contribuția UE la democrația și pacea în lume. La concurs au participat 23 de elevi de la colegiile și liceele din municipiul Buzău. Corectarea eseurilor s-a făcut de către o comisie formată din cadre didactice și un reprezentant al Centrului. Au fost acordate premii ocupanților locurilor I, II și III, precum și celor 3 mențiuni.
Fiecare dintre participanții la concurs a primit o diplomă de participare împreună cu materiale informative despre Uniunea Europeană, specifice tinerei generații, publicații realizate de Oficiul pentru publicații al UE și diplome de participare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings