COMUNICAT DE PRESA

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR 26.09.2019

Centrul de Informare Europeană Buzău a organizat joi 26.09.2019, alături de partenerii săi: Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Tehnic, Colegiul Economic și Școala Gimnazială Măgura, un eveniment deosebit prilejuit de ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR intitulat ”BIBLIOTECA VIE A PROIECTELOR EUROPENE”. La eveniment au participat 52 de persoane.

Elevii și cadrele didactice de la cele 4 licee au fost cărțile europene pe care ceilalți elevi și profesori prezenți la eveniment “le-au deschis” și „le-au studiat.” Schimbul de experiențe între liceele și școlile prezente a contribuit la dezvoltarea personală a fiecăruia, a fost foarte apreciat iar concluzia finală a fost că limbile străine sunt foarte importante pentru fiecare.

Obiectivele generale urmărite cu ocazia Zilei Europene a Limbilor au fost conştientizarea publicului asupra importanţei învățării limbilor străine şi diversificarea gamei de limbi învăţate în scopul de a creşte plurilingvismul şi înţelegerea interculturală, precum şi promovarea diversității lingvistice şi culturale a Europei, care trebuie să fie păstrată şi încurajată.

A fost organizat un stand cu materiale de promovare a multilingvismului și a diversității culturale. Toți participanții au primit materiale promoționale personalizate cu ocazia European Day of Languages.

Proiect finanţat de Comisia Europeană prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings