Comunicat de presă

 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat astăzi, 24 iulie 2019, Contractul de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiții Reabilitare drum județean DJ 203L, între km 29+400 – 50+000 Cozieni – Bozioru – Brăești, Județul Buzău”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene.

            În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de 54.520.507,73 Lei (fără TVA). Durata de execuție a contractului este de 36 de luni, din care:

  • 3 luni etapa de proiectare (începând de astăzi);
  • 33 luni – execuție lucrări de la data emiterii ordinului de începere (această etapă se va derula după finalizarea proiectării).

Lungimea tronsonului ce va fi modernizat în urma derulării proiectului este de 21 km.

”Săptămâna aceasta am semnat două contracte foarte importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Buzău, dar și pentru revitalizarea turismului din aceaste zone. Este vorba despre DJ 204C – Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – lim. Județ Vrancea și DJ 203L – Cozieni – Bozioru – Brăești. Vreau să mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și răbdare și colegilor din Consiliul Județean Buzău pentru efortul comun depus în această perioadă.

Vom încerca să obținem finanțare europeană pentru aceste proiecte. După semnarea contractului de finanțare europeană nerambursabilă, vom face demersurile necesare ca sumele alocate inițial prin PNDL pentru aceste proiecte să fie redirecționate către alte obiective de investiții pentru care nu există finanțare în acest moment. Prin urmare, este o oportunitate foarte mare pentru a adăuga și alte investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere din Județul Buzău, aceasta fiind prioritatea zero a Consiliului Județean Buzău.” a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings