COMISARUL EUROPEAN DACIAN CIOLOS, IN DIRECT CU DUMNEAVOASTRA

În perioada 16-18 martie 2014, la Bucureşti are loc Dezbaterea naţională despre viitorul Europei organizata de reprezentanta Comisiei Europene în Bucureşti, împreuna cu Comisarul Dacian Cioloş.
dacian 3  In prima seara, cea de duminica, a avut loc o prima intalnire intre reprezentanti EDIC si presa locala cu Dacian Ciolos, comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Angela Filote, sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

In dialogurile avute de reprezentantii centrelor cu Dacian Ciolos s-au adus in discutie si unele probleme cu care se confrunta unele centre APIA din tara care nu dispun de fonduri suficiente nici macar pentru inchirierea unui spatiu. Asa cum spune Dacian Ciolos, executia este facuta de fiecare stat membru. Comisia europeana nu are nici o jurisdictie catre APIA.  Tot ce inseamna jurisdictie tine de Guvernul Romaniei si bineinteles de directorii centrelor.

Masura 141 nu mai este si nu va mai fi din cauza faptului ca nu s-a observant nici o eficienta, dar o sa o inlocuiasca alti doi piloni, iar compensatorie pentru fermele mici si pentru cei care nu vor sa-si mai munceasca pamantul va fi o masura in care cei interesati vor primi 20 la suta bonus daca vor ceda terenurile. Iar pentru cei care vor o dezvoltare in domeniu vor primi pana la 15.000 euro in doua transe fara cofinantare din partea fermierului, dar va trebui sa convinga statul ca vrea sa evolueze printr-un proiect de dezvoltare a fermei.

Masura 121 va ramane in picioare cu suma care a crescut la 70.000 euro. Suplimentar tinerii fermieri vor mai primi cu 25 la suta mai mult in primii 5 ani de instalare.

Andreea Dinu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings