CINE AU FOST „JUDECATORII” LUI IVANESCU?

Remember In urma cu 10-15 ani, omul de afaceri Georgica Ivanescu sustinea financiar prima echipa comunala de handbal din divizia nationala: Astral Posta Calnau.  Campionatul 2004-2005 avea să aducă cea mai mare performanţă pentru „poştăriţele” de la Astral. Având parte de o susţinere financiară deosebită din partea lui George Ivănescu, la Buzău se închegase o super echipă ce avea să facă furori în acel sezon. Dar să detaliem. În ultima etapă a Astral întâlnea pe teren propriu pe Oţelul Galaţi, cele două echipe fiind scăpate de orice griji în privinţa retrogradării. Mai mult, după un parcurs formidabil, Buzăul avea să se claseze pe locul şase în Liga Naţională, putând intra chiar în primele cinci, şi implicit în cupele europene. Si …atunci Ivanescu s-a retras de la echipa.

  Dupa zece ani  Georgica Ivanescu s-a vazut inconjurat de portarei. Ultimile calcule arata ca, in total, adunat de la firmele sale bagate in insolventa, Georgica Ivanescu ar fi cumulat, ca datorii la stat, peste 7670 miliarde lei, adica peste 180 milioane euro. Suma in sine se poate constitui ca un record absolut la nivelul judetului nostru.

  La jumatatea lunii septembrie 2013, Inspectorii antifraudă au intrat în toate depozitele firmei din Poşta Câlnău a lui George Ivănescu Acţionarul casei de vinuri Murfatlar fiind suspectat de evaziune fiscală şi returnări ilegale de TVA.  Ultimile calcule au ajuns la sumele mentionate mai sus.

 In vara anului 2014,  dupa cum spun surse demne de toata increderea, finantistii buzoieni au expediat spre Capitala, mai exact catre ministrul Chitoiu,  dosarul privind controalele de la firmele lui Ivanescu.  Tot atunci, un raport despre controlul cu pricina s-a adus la cunostinta unui lider de partid si prefectului de la vremea respectiva. Cei doi l-ar fi bagat in sedinta pe Ivanescu, l-au „mustruluit” bine si s-au dispus masurile de rigoare. Drept consecinta, seful finantistilor buzoieni care a avut „tupeul” sa faca sesizarile, a fost trimis sa faca matanii pe la manastirile din Neamt. Sursele noastre n-au vrut sa spuna cine au fost cei doi „judecatori” ai lui Ivanescu. Poate spune omul de afaceri procurorilor de la DNA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings