CALCULELE PRESEDINTELUI NEAGU PENTRU 2022

Autoritățile județene par că încep anul cu dreptul, iar după calculele făcute de președintele Petre Emanoil Neagu, 2022 va fi un an financiar mult mai bun ca cel de anul trecut

Președintele Consiliului Județean a explicat la Focus TV că bugetul județului va fi aprobat în februarie iar asta nu s-a mai întâmplat în ultimii ani.”De data aceasta Parlamentul României împreună cu Guvernul s-au încadrat în termeni rezonabili de votare a bugetului. Bugetul consolidat național a fost votat la sfârșitul anului trecut și bineînțeles și noi, autoritățile locale, urmăm pașii și vom avea și noi, județul Buzău și celelalte UAT-uri, cel târziu la jumătatea lunii februarie bugetele noastre. Cred că este primul an când bugetul consolidat național a fost votat la timp și, la rândul nostru, să putem să votăm bugetele noastre în timp real, să nu mai pierdem anumite perioade de timp”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Însă veștile bune nu se opresc aici. Neagu a anunțat că 2022 va avea și un buget mai mare decât cel de anul trecut. Mai exact, creșterea este de 20 de milioane de euro.”De data aceasta bugetul este mai bun decât cel pe care l-am avut anul trecut. Este un fapt îmbucurător. Vor fi și rectificări de buget de-a lungul anului. Eu cred că acest an va fi mult mai bun decât anul trecut din punct de vedere financiar. Dacă anul trecut am avut un buget de circa 80 de milioane de euro, anul acesta vom avea 100 de milioane de euro”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Președintele Consiliului Județean a explicat că în această sumă sunt luați în calcul atât banii veniți de la bugetul statului, cât și cei atrași prin intermediul programelor derulate cu Ministerul Dezvoltării precum și fondurile europene accesate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings