Buzoienii sunt invitaţi să ia parte la marşul pentru viaţă!

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Catedrala Municipală „Sf. Sava” şi Fundaţia pentru Copii „Sfântul Sava” organizează un marş împotriva avorturilor, sâmbătă, 26 martie 2016, după „Buna – Vestire”, praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Ca şi în anii precedenţi,  prin acest eveniment, încercăm să sensibilizăm populaţia cu privire la consecinţele devastatoare ale avortului asupra familiei şi societăţii. Este o manifestare la care sunt aşteptaţi toţi buzoienii care doresc să-şi afirme sprijinul pentru consolidarea familiei tradiţionale şi a valorilor ei, valori care stau la temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

Manifestarea va începe cu o slujbă de binecuvântare, iar de la ora 13.30 de va pleca din faţa Catedralei Municipale „Sfântul Sava” pe traseul care a fost parcurs şi anul trecut: Bd. Unirii,  Arhiepiscopie, Strada „Sava Gotul”, Platoul Dacia şi apoi Maternitate. Aici vor fi aprinse lumânări şi se va rosti rugăciunea „Tatăl nostru”.

Coloana manifestanţilor va avea în prim plan un sobor de preoţi din judeţul Buzău. Din coloană vor face parte femei şi tineri îmbrăcaţi în costume populare, cu icoane, steaguri şi pancarte pe care se află înscrise mesaje care să le amintească oamenilor că fiecare viaţă e un dar de la Dumnezeu şi că fiecare copil vine pe lume cu darurile lui de la Dumnezeu.

Mare este Dumnezeu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings