BUZOIENI, PREGATITI-VA! INCEPE BUZAU FEST

La sedinta din luna februarie, in cadrul conferintei de presa, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, promitea comasarea festivalurilor „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului. Astfel, festivalurile se vor desfășura pe parcursul a trei zile, între 2 și 5 iunie, iar autoritățile au alocat un buget de 400.000 de lei, bani proveniți din bugetul propriu al județului. Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău va asigura din bugetul propriu pe anul 2022, rectificat, costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora.
Buzoienii vor avea mai multe petreceri în aceste zile, dat fiind că pe 1 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, iar Petre Emanoil Neagu spunea că vrea să prelungească atmosfera de sărbătoare, iar festivalurile să se lege de această zi importantă. „Anul acesta o să avem un lucru important: reînviem Tabăra de la Măgura, acolo unde o să fie și artă, și spirit, și turism monahal. «Zilele Chișinăului» vrem să le facem în același timp sau în același format pe care l-am avut la Buzău Fest (…) Cred că ar fi ideal să facem «Zilele Chișinăului» în același timp cu Buzău Fest, în mai multe locații, din municipiu și din județ, la începutul lunii iunie, pentru că este vară, începe sezonul estival și copiii se pregătesc de vacanță. Este și o zi importantă, Ziua Internațională a Copilului și este o atmosferă de sărbătoare”, spunea Neagu în luna februarie.
În hotărârea Consiliului Județean este justificată comasarea celor două festivaluri prin faptul că ambele s-au bucurat de succes în rândul buzoienilor, iar în acest mod i-ar fi sporită atractivitatea. „Ambele acțiuni culturale s-au bucurat de receptivitatea comunității județene. Pentru acest an și, poate și în viitorul apropiat, am stabilit ca cele două manifestări să se integreze într-un eveniment comun ceea ce ar spori atractivitatea acestuia într-un format nou și diversificat. În organizarea acestui eveniment Consiliul Județean Buzău se va implica direct, dar și în colaborare cu instituțiile de cultură de sub autoritatea sa. Suma estimată cu titlu de costuri aferente este de 400.000 lei de la bugetul propriu al județului Buzău 2022. Costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora, vor fi asigurate din bugetul 2022 rectificat al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău”, se arată în hotărârea Consiliului Județean adoptată miercuri.
Festivalul „Buzău Fest” a fost inițiat în 2017 și se află la cea de-a patra ediție în acest an, după ce anul trecut a fost întrerupt, din cauza situației pandemice. Evenimentul „Zilele Chișinăului” a fost organizat în 2021 în baza Acordului de Cooperare perfectat între Municipiul Chișinău din Republica Moldova și județul Buzău, ajungând la cea de-a doua ediție anul acesta, autoritățile buzoiene dorind ca acesta să capete caracterul de eveniment anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings