BUZAUL A SCOS CAPUL IN LUME

Ziua de 21 aprilie 2022, poate fi considerata de intreaga suflare buzoiana ca fiind cea mai frumoasa zi din perioada postdecembrista. Dupa mai bine de un deceniu de munca a multor oameni cu suflet, profesionisti in diverse domenii si oameni care au avut un crez, in aceasta zi de 21 aprilie, de la ora 15.30, a avut loc CEREMONIA DE ACORDARE A TITLULUI DE GEOPARC INTERNAȚIONAL UNESCO PENTRU „ȚINUTUL BUZĂULUI”.
În 13 aprilie 2022, ”Ținutul Buzăului” a obținut validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO și devine al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor (GGN), după ”Țara Hațegului”.
Teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, „Ținutul Buzăului” prezintă elemente de interes geologic de valoare globală, întinzându-se pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și având o populație de peste 40.000 de locuitori.
„Ținutul Buzăului”, cu cele 18 comune componente, reprezintă cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie.
Am prezentat in amanunt in paginile noastre ce reprezinta acest titlu pentru Buzau si pentru Romania, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social. Toata lumea castiga, iar castigul va fi de lunga durata pentru ca greu abia acum incepe: „TINUTUL BUZAULUI” trebuie sa se dezvolte an de an, pe toate fronturile, astfel incat sa ajungem ca fostul presedinte american Barack Obama sa comenteze pe Netflix un documentar cu „tinutul” nostru, asa cum prezinta alte TINUTURI din portofoliul UNESCO. Pana atunci, puteti viziona pe https://youtu.be/eC5VZDqfflI prezentarea autohtona cu care s-a cucerit UNESCO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings