Buddha, parlamentar de Dambovita?

Paraşutat” în Dâmboviţa „de la centru”, fostul PDL-ist Cezar Preda se crede o zeitate între liberalii dâmboviţeni. Dupa ce si-a intrat in ritm cu disputele de fatada contra PSD-ului local, Cezar a anuntat astazi, 18 august, lista cu candidatii damboviteni la parlamentare. Concurența este acerbă în PNL pentru a accede la un scaun de parlamentar de Dâmbovița. Nu mai putin de 21 de candidati anuntati in ordine alfabetica, antepenultimul fin Cezar Preda. Mai jos reproducem fragmente dintr-un material publicat de “Jurnal de Dambovita”, prestigiosul cotidian local al targovistenilor.

„Sunt aici pentru că trebuia să fiu aici”

„Mesajul meu pentru Târgovişte şi pentru Dâmboviţa este simplu şi clar: toţi liberalii şi cei care gândesc liberal în interiorul partidului, îi vreau pe toţi, iar bătălia noastră politică este cu administraţia Partidului Social Democrat. La mine nu există fost PDL, fost PNL, fost UNPR, la mine există Partidul Naţional Liberal (n.red. o formulă convenabilă, desigur, în primul rând pentru dl Cezar Preda, fost membru de vază al PDL în regimul Băsescu-Boc). Am aceeaşi vechime în partid cât are oricare din membrii care au aparţinut unuia sau altui partid înainte de fuziune. Sunt aici pentru că trebuia să fiu aici, pentru că Dâmboviţa de centrudreapta este în realitate mai puternică decât stânga, şi lucrul acesta se face în general prin impulsuri atunci când nu reuşim pe de-o parte să coagulăm întregul centru-dreapta şi pe de altă parte să ne exprimăm prin mesajele noastre către târgovişteni şi dâmboviţeni cu ceea ce vrea PNL să facă. (…) Oamenii care au încercat să profite de PNL, care au obţinut de la PNL şi în aceste alegeri responsabilit ţi se angajează să întoarcă partidului ceea ce au primit, iar cu mine, Cezar Preda, aici această echipă nu va fi decât în fiecare zi mărită…”, a mai declarat Cezar Preda în prima sa conferinţă de presă după numirea la conducerea PNL Dâmboviţa.

Cezar Preda se compară cu Buddha

„Sunt preşedinte unic la Dâmboviţa, iar domnul Vladu, aşa cum este protocolul sau cum s-au făcut uzanţele, va fi mâna mea dreaptă cum ar veni, prim-vicepreşedinte. Dar eu am mai multe mâini aici, sunt un fel de Buddha acum, am şi pe Plăiaşu, am şi pe Vladu, am şi pe Caracota, îl am şi pe Ciprian Prisăcaru, mai am încă vreo doi de la aşa-zisul fost PNL, oameni excepţionali. S-a ales forma de preşedinte unic ca să câştigăm alegerile în Dâmboviţa. Până la 15 iulie, toate organizaţiile vor avea numai preşedinte unic”, susţine noul preşedinte PNL Dâmboviţa, Cezar Preda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings