BLOCUL OPERATOR INTRA IN OPERATIE

Licitația pentru renovarea blocului operator s-a încheiat, firma câștigătoare fiind Hidro Salt B 92 Bucuresti, asta a fost vestea buna adusa in cadrul unei conferinte de presa la care a participat conducerea CJ Buzau si managerul Spitalului judetean. “A fost semnat contractul, câștigătorul acestei licitații este firma Hidro Salt, sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean, investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, deci 13,500 de mii de lei. Această investiție are două faze, prima fază este din punct de vedere al reabilitării, al construcției, faza a doua va fi după ce se termină reabilitarea din punct de vedere al construcției, utilarea cu echipament nou medical, deci va fi o secție reabilitată în totalitate, atât din punct de vedere al construcției, cât și al aparaturii medicale.”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu. Lucrarea va dura 12 luni, deci la sfârșitul anului viitor, Spitalul Județean va beneficia de acest bloc operator la standarde europene, la nivel de 2018-2020.

“Va fi o perioadă foarte dificilă pentru personalul din Spitalul Județean, cât și pentru mine, pentru că din 8 săli care sunt acum în blocul operator, se vor face 7 săli moderne, de ultimă generație, atât ca infrastructură, cât și ca dotare. Pentru a putea începe lucrările, trebuie să relocăm 3 săli pe care le-am prevăzut de la începutul licitației și vom lucra în ture, m-am consultat cu toți medicii și cu tot personalul pe secțiile cu specific chirurgical și am discutat și am hotărât că vor fi două ture dimineață de la 8:00 la 13:00 cu o pauză de o oră, după care de la 14:00 la 19:00.”, a explicat managerul spitalului, Claudiu Damian.

 

Hidro Salt B92 din București a câștigat licitația pentru asfaltarea ultimelor 43 de străzi de pământ din municipiul Buzău (peste 3 mil. euro contract), dar si proiectarea și execuția Centrului Cultural care se va amenaja în locul fostului Spital Brătianu de pe Bd. N. Bălcescu o lucrare importantă de 4 milioane de euro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings