Batalie pe jiltul fara picioare

Titi Petre

De cand s-a mutat pe strada Ion Baiesu, in localul defunctului PDL, liberalilor parca cineva  le trage Presul de sub picioare. La localele din acest an, asa cum era de asteptat, urmasii bratienilor au obtinut unul dintre cele mai slabe rezultate din istoria partidului. Urmarea era previzibila… cineva, dupa ce a lecturat Boul si viteii, a gasit Vinovatul: Cristi Romanescu, presedintele de filiala liberala. Asa ca l-au dat jos prin demisie pe Romanescu si acum sunt in cautarea pasilor pierduti. In goana dupa Maestru, Vanatorii de voturi de la Bucuresti nu-si dau seama ca In cautarea sensului pierdut, in loc sa sape alt partid, dupa cum le-a fost intentia, si-au sapat propria groapa. Vorba aia: Cine sapa groapa altuiaPuterea dragostei fata de Buzau, Orban & Co, precum in Tanta si Costel, a fost „demonstrata” prin respingerea de la centru a orice initiativa, indiferent de provienienta, scopul vadit fiind sa-l saboteze pe Ciolacu pe la spate. Asa l-au bagat la mijloc pe Romanescu si l-au lasat de izbeliste precum Vanzatorul de sticle goale. Romanescu, baiat finut, a demisionat, iar pe jiltul sau se bat, pe fata, vreo noua liberali si tot atatia prin spate. Pretendentii…precum Ariciul de la dopul perfect, par sa nu fie constienti ca pana la Craciun vor avea soarta lui Romanescu, iar partidul va mai cobori doua trei procente. Este aproape imposibil ca intr-un judet, in care n-ai miscat nimic, apoi… direct sau indirect l-ai lovit acolo unde-l doare, sa ai pretentia sa obtii voturi nebanuite. Posibil ca de Ziua mondiala a educatiei, liberalii sa puna un interimar la Buzau. Degeaba! Interimarul oricare ar fi el, nu poate obtine decat un onorabil loc de deputat. Asta-i situatia reala, greu de digerat de la Bucuresti…Daca pe viitor vrea sa incline Balanta, sa scape de Hrababura, primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa-si mute sediul (actualul parca este blestemat pentru un sediu de partid, acolo scriindu-se inclusiv necrologul PD-ului de altadata) si sa gaseasca Omul care (ne) tre buie. Mai bine zis, Omul din Buzau, care sa aplice principiul Grabeste-te incet! 

Se spune ca dupa ce s-a convins ca exista Escroci in aer liber si s-a dumirit ca Dresoarea de fantome este pe strada Ion Baiesu, Cezar Preda (politician buzoian cu rang inalt pe traseul democrat PD, PDL, PNL) a fugit sa faca politica departe de Buzau, folosind ca ascunzis tocmai turnul Chindiei.

P.S. Nascut la Aldeni cu numele Ion Mihalache, pentru a putea publica în perioada comunistă  a folosit pseudonimul Ion Baiesu. A fost o masura preventiva pentru ca Ion Mihalache era numele fostului președinte al Partidului Național Țărănesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings