BATAIE CA-N DOROBANTI STOPATA DOAR CU PISTOLUL

Marti seara, în jurul orei 18.30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău formată bataiedin doi poliţişti a intervenit pe strada Prelungirea Dorobanţi, de unde o tânără în vârstă de 21 de ani sesizase că membrii unei familii erau sub influenţa băuturilor alcoolice şi o ameninţau.

La faţa locului, poliţiştii au găsit mai multe persoane care făceau scandal, tulburând ordinea şi liniştea publică.

Zona în care se aflau persoanele respective este situată în faţa locuinţelor acestora, care nu au gard împrejmuitor, nu este iluminată public şi nici amenajată stradal. Întrucât cele două grupuri se intelegeau doar prin agresare si lovire cu obiecte contondente, poliţiştii au solicitat sprijin prin staţia de emisie recepţie, după care au somat verbal persoanele respective să înceteze, însă acestea au refuzat.

Observând că una din persoane – un tânăr de 30 de ani – a căzut în urma loviturilor primite, iar un buzoian în vârstă de 59 de ani încerca să folosească o furcă pentru a agresa persoanele între care se afla unul dintre poliţişti, care încerca să le despartă, celălalt membru al patrulei de siguranţă publică a somat din nou persoanele să înceteze, precizând că va folosi armamentul.

Pentru că acestea nu s-au supus somaţiei, poliţistul a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, folosind armamentul din dotare, fapt ce a condus la dispersarea grupului.

La faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie care au procedat la identificarea celor care au participat la scandal, respectiv cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 59 de ani şi trei femei între 21 şi 40 de ani.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Buzău, pentru cercetări. După ce a fost examinat de personalul medical, tânărul de 30 de ani a depus plângere penală împotriva unuia dintre participanţii la scandal, în vârstă de 23 de ani, pentru infracţiunea de „lovire sau alte violenţe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings