AVION RASTURNAT LA SPATARU

O aeronavă civilă, la bordul căreia se aflau 2 persoane, s-a prăbușit în urmă cu puțin timp pe un câmp aflat între municipiul Buzău și localitatea Spătaru. “Astăzi, în jurul orei 10,00, o aeronavă AN-2 din dotarea Aeroclubului României a capotat în timpul rulajului după aterizarea pe aerodromul din judeţul Buzău. La bordul acesteia se afla echipajul format din doi piloţi ce nu au suferit răniri. O comisie a AIAS – Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, precum şi o comisie internă a Aeroclubului României efectuează investigaţia evenimentului şi vor emite rapoarte la finalul verificărilor”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă Aeroclubul României.

Aparatul de zbor implicat în incidentul aviatic de astăzi, de la Buzău, aparține Aeroclubului României. Potrivit oficialilor instituției, o problemă la avion a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aterizeze pe pistă, după ce anterior a lansat mai mulți parașutiști. În cele din urmă, aterizarea s-a efectuat fără ca pilotul sau copilotul să fie răniți, avionul răsturnându-se. Niciuna dintre cele 2 persoane din avion nu au avut, însă, nevoie de îngrijiri medicale.

Avionul este produs în Polonia şi executa misiuni de lansare a unor paraşutişti civili.

“Aeronava desfăşura operaţiuni de zbor conform obiectului de activitate autorizat al Aeroclubului României, este asigurată Casco şi are toate lucrările de întreţinere tehnică efectuate conform programului de întreţinere aprobat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Piloţii deţineau toate documentele de zbor corespunzătoare misiunii. Aeronava implicată în eveniment este produsă în 1986 în Polonia, având o resursă de 5.100 de ore zbor consumate din totalul de 7.400 disponibile. Aeroclubul României deţine 5 astfel de aeronave”, a precizat sursa citată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings