APROAPE TOTUL DESPRE “ALIN DE LA BUZAU”
Abordand o varietate de genuri muzicale, de la muzica populara, muzica de petrecere, pana la muzica clasica sau usoara, Alin Ionita si colegii din formatia “Alin de la Buzau” au insufletit nunta multor cupluri frumoase care isi doresc ca petrecerea lor sa fie una de neuitat, unde acordurile, impreuna cu sunetul gratios al celorlalte instrumente se imbina intr-un spectacol de neuitat. Formatia “Alin de la Buzau” s-a format in urma cu cinci ani si, la ora actuala, este una dintre cele mai in voga trupe autohtone. Mai multe aflam de la Alin Ionita, sufletul formatiei…
REP. Spune-mi, cand si cum ai descoperit ca ai talent muzical?
A.I.Cred că m-am născut cu pasiunea pentru cântec, dar abia acum cinci ani mi-am dat seama ca am acest talent. Neavand pe nimeni in familie care sa imi insufle dragostrea catre muzica, nu am urmat nici un fel de pregatire in acest sens, dar consider ca pentru a avea talent muzical nu iti trebuie o anumita pregatire, ci doar acel har de la Dumnezeu.
REP. Descrie-ne putin formaţia ta, oamenii cu care cânţi şi cu care îţi împarţi majoritatea timpului.
A.I.Formatia mea este compusa din cinci membri, oameni care au in spate multi ani de experienta si cu care ma inteleg de minune.
REP. Crezi ca interpretul de muzica populara, de muzica de petrecere ajunge mai aproape de sufletul omului decit un alt artist ?
A.I.Cu siguranta reuseste sa ajunga mai repede la sufletul omului. Eu cred si sustin cu tarie ca interpretul de muzica populara este cel mai apropiat de mintea si inima omului datorita faptului ca intoatdeauna reuseste sa scoata in evidenta ce avem mai de pret: dragostea,voia buna, obiceiurile, traditiile noastre si nu in ultimul rind cintecul.
REP. Este rasplatita munca interpretului de muzica pentru petrecere ?
A.I.Vorbind de rasplata materiala – asa si asa. Cea mai mare rasplata pentru un interpret este recunoasterea de catre public, a eforturilor pe care un artist le face. Atunci cand te afli in comunitate si esti recunoscut de catre admiratori, de publicul spectator, eu cred ca este cea mai mare rasplata pe care o poate primi un artist.
REP. Ce fel de muzica preferi sa canti ?
A.I.Prefer sa cant atat muzica usoara, muzica populara, dar si manele.
REP. De ce ai ales sa cânţi aceste genuri de muzică?
A.I.Am ales sa cant aceste genuri de muzica, deoarece consider ca trebuie sa impaci pe toata lumea.
REP. Cine sau ce te-a convins să dezvolţi această pasiune într-o oportunitate spre o carieră muzicală?
A.I.Cei care m-au convins ca pot transforma aceasta pasiune intr-o cariera au fost parintii mei, impreuna cu fratele meu. Ei au fost si vor fi in continuare alaturi de mine
REP. Cine se ocupă de impresarierea ta?
A.I.Cel care se ocupa de impresarierea mea este fratele meu, deoarece mi-a dat intotdeauna sfaturi bune in ceea ce priveste aceasta meserie.
REP. Este publicul innebunit in continuare de manele?
A.I.Da sa stii ca este.
REP. Stiu ca tu canti în mai multe orase. Spune-mi cum este publicul buzoian fata de cel din alte oraşe?
A.I.Da asa este, am cantat si in alte orase. Consider ca atat publicul buzoian, cat si cel din alte orase este la fel de primitor si stie sa se distreze la fel de bine.
REP. Ce fel de muzica cer tinerii în discoteca?
A.I.Tinerii in discoteca cer atat muzica moderna -gen manele, cat si muzica populara -hore sau sarbe.
REP. Ai avut vreodata probleme cu fanii în discoteci? Dar cu fanele?
A.I.Nu, nu am avut probleme cu fanii, mai mult cu fanele 🙂
REP. Cam câte dedicaţii sunt cerute la o cântare?
A.I.Nu pot sa iti spun exact cate dedicatii sunt cerute la o cantare. Depinde foarte mult de starea de spirit a omului
REP. In ce locuri canti in acest moment?
A.I.In acest moment, cantam atat la discoteci, cat si la alte evenimente, nunti, botezuri, zile de nastere
REP. Mai este muzica traditionala cantata in sate in vremurile astea?
A.I.Eu cred că multe din datinile şi obiceiurile satului s-au păstrat vii, ele au rămas în sufletul ţăranului român, dar şi al oamenilor care au fost nevoiţi să migreze de la sat la oraş. În intimitatea lui, omul a continuat să trăiască în bună parte în conformitate cu tradiţia, să-şi cânte bucuriile şi necazurile aşa cum au făcut-o românii dintotdeauna. Important e ca oamenii, dar mai ales tinerii, să preţuiască în continuare datinile şi obiceiurile străvechi, punându-le la loc de cinste. De rigoarea lor depinde în mare parte viitorul acestora.
REP. Ti –a fost greu sa dobandeşti imaginea pe care o ai astăzi?
A.I.Da, mi-a fost destul de greu sa dobandesc imaginea pe care o am astazi, din cauza faptului ca in ziua de astazi piata este suprasaturata de muzicanti, dar si din cauza ca existau prejudicii in ceea ce priveste genul de muzica manele
REP. Esti admirat si preferat de multi oameni. Tu pe cine admiri?
A.I.De mic copil mi-a plăcut interpretul Ion Dolanescu, pentru prestanţa impunătoare de pe scenă, pentru vocea duioasă dar, în acelaşi timp, plină de bărbăţie, de felul în care trăia acesta piesele pe care le interpreta. Este bine că pot ţine acel foc viu, aprins, pentru că este foarte greu de răzbit în această “industrie” a muzicii.
REP. Te consideri un om norocos?
A.I.Da, ma consider foarte norocos, deoarece nu oricine poate canta, si nu oricine poate ajunge prin muzica la sufletul omului.
REP. Dintr-o zi, cat timp dedici muzicii?
A.I.Nu stiu exact, depinde foarte mult de ceea ce imi propun sa studiez in acea zi.
REP. Ce fel de fire esti? Un cuvânt care să te exprime foarte bine…
A.I.Sunt o fire sensibila, desi nu par, vesela, dar in acelasi timp pot fi si foarte ambitios si impunator in ceea ce priveste cariera mea muzicala.
REP. În ceea ce priveste realizarile profesionale, mergi dupa principiul putin si bine sau te ghidezi dupa alte principii ?
A.I.Ma ghidez si dupa acest principiu, dar motto-ul meu este: “muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor gandurilor. “
REP. Ce pregatesti publicului pentru viitor?
A.I.M-am gandit ca pe viitor sa fac o surpriza publicului si sa scot pe piata propriile mele melodii, si daca ma ajuta bunul Dumnezeu o sa realizez si un videoclip.
Formatia Alin de la Buzau
Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica lautareasca, Manele
Numar membri formatie: 4
Tarif toata petrecerea: €
Contact: 0762.689.659
- Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica lautareasca, Manele
- Numar membri formatie: 4
- Componenta: 1) Voce 2) Clape 3) Percutie 4) Clarinet
- Pret/tarif toata petrecerea:
- Zona evenimente: Judetul Buzau
- Suport tehnic:
- Contact: 0762.689.659