Aparat RMN pentru Spitalul Județean Buzau

Presedintele Neagu a participat la ceremonia de semnare a contractelor de achiziție

Spitalul Județean de Urgență Buzau va primi un aparat RMN ca urmare a intervenţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.
Ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția de echipamente de imagistică medicală în valoare de 19,9 milioane euro a avut loc, ieri, la Palatul Victoria. Este vorba despre 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Aparatele achiziţionate vor fi folosite pentru dotarea a 33 de spitale din ţară şi din Capitală, unităţi medicale care nu au astfel de echipamente. La ceremonie au participat prim ministrul Mihai Tudose, ministrul Sănătății, Florian Bodog, președinți de consilii județene, primari, reprezentanții firmelor care livrează echipamentele. Printre invitați s-a numărat și managerul Spitalului Județean de Urgență Buzau, Claudiu Damian.

Premierul Mihai Tudose a afirmat la ceremonia de marți că orice român care se duce la spital trebuie să beneficieze de tot ce are dreptul. „Este un nou pas, un pas foarte mic, dar un pas important în ceea ce am spus de la începutul acestui mandat, că printre cele trei priorităţi mari imense ale României, infrastructură, educaţie, a treia este sănătatea”, a spus premierul. Acesta a subliniat că sistemul de sănătate are nevoie de investiții în aparatura medicală necesară pentru a asigura servicii de calitate pentru cetățeni. „Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar, aş vrea ca aceste lucruri să nu mai fie evenimente extraordinare şi ca orice român care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieşte sau i s-a întâmplat un necaz să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze. Nu este o pomană, statul este obligat, suntem cu toţi obligaţi şi noi, Guvernul şi dvs, reprezentanţii autorităţilor publice locale, preşedinţi de Consilii Judeţene sau primari, să punem la dispoziţie oamenilor pe care îi reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecţia şi ajutorul statului şi în domeniul sănătăţii sau şi începând cu domeniul sănătăţii”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Fila de socializare, Petre Emanoil Neagu: Spitalul Judetean Buzau va fi dotat cu un RMN (aparat de rezonanta magnetica nucleara) si un PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale) prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sanatatii!
Multumesc Guvernului Romaniei, domnului prim-ministru Mihai Tudose, domnului vicepremier Marcel Ciolacu si domnului ministru al sanatatii Florian Bodog!
Imbunatatirea serviciilor medicale ramane o prioritate pentru Consiliul Judetean Buzau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings