ALATURATI-VA CAMPANIEI CONSILIULUI JUDETEAN ! DONATI SANGE PENTRU ALEXIA !

Un grup de 35 de persoane, membri ai unui ansamblu focloric care se deplasa de la Botoşani spre un festival în judeţul Ialomiţa, au avut parte de clipe de coșmar în urma unui accident rutier, cu autocarul, petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul Paşcani. Printre aceștia se afla și Alexia Tudose, o tânără de doar 15 ani care a rămas fără ambele braţe în urma accidentului.

Cu toate acestea medicii s-au implicat rapid și au făcut minuni pentru micuța Alexia. Cântăreața ansamblului a fost operată de urgență la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, de o echipă de pluridisciplinară coordonată de Sidonia Susanu, şefa secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului „Sf. Maria”:

„S-a reuşit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetiţa este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluţie bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie ulterioară şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinşi că evoluţia ulterioară va fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membre superioare în proporţie de aproximativ 85%”, a explicat medicul Sidonia Susanu.

Alexia Tudose are acum nevoie de sânge și atât părinții ei, cât și alți oameni care o cunosc, au lansat apeluri pe rețelele de socializare, pentru donatori. Consiliul Județean Buzău a răspuns apelului și ales să se alăture Campaniei de Donare de Sânge pentru Alexia. Astfel, angajați din aparatul propriu al instituției au înțeles că gestul lor contribuie în mod  semnificativ la salvarea vieții semenilor aflați în suferință. Buzoienii care doresc să se alăture acestei campanii o pot face marți, 20 decembrie, începând cu ora 9.30, la sediul Consiliului Județean Buzău – hol Sala Mare.

„Campania de Donare de Sânge anul acesta va fi dedicată Alexiei, fetița în vârstă de 15 ani din Botoșani care a suferit un groaznic accident de circulație. Din fericire, medicii din cadrul Spitalului  <Sfânta Maria> din Iași au făcut un miracol,  au reușit replantarea ambelor brațe. Suntem și vom rămâne implicați în tot ce înseamnă binele comunității noastre și îi încurajăm pe toți să îmbrățișeze cauza solidarității umane”, a declarat Petre-Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings