AFACERI CU MIROS DE …CELULA

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii de la Poliţia municipiului Buzău, au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în perioada premergătoare sărbătorilor în domeniul comerţului.

Poliţiştii au efectuat controale la 21 de agenţi economici, context în care au constatat abateri prevăzute de  Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, şi Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, s-a avut în vedere şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor ce se pot comite în zonele aglomerate şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.

În acest context, poliţiştii au constatat în flagrant şi au demarat cercetări în cazul unei infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Poliţiştii au descoperit asupra unui buzoian de 68 de ani şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului contrafăcut, 30 de parfurmuri și articole de îmbrăcăminte, ce purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pe care bărbatul le oferea spre vânzare.

Tot în această perioadă, poliţiştii au descoperit şi au confiscat 11.700 de ţigarete, ce ar fi fost deţinute spre comercializare de către două buzoience, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Ţigaretele, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 16.000 de lei, nu aveau aplicate banderole fiscale, conform Codului Fiscal. Cele două femei au fost sancţionate contravenţional conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.

Alţi trei comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au emis bonuri fiscale, aşa cum prevede O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, 2.650 de lei au fost confiscaţi, întrucât suma nu a fost evidenţiată fiscal de către operatorii economici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings