Administrator reţinut pentru un tun de peste 1.900.000 de lei

În ziua de 30 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean rosii-putreziteBuzău au luat măsura reţinerii împotriva unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că în perioada 2012 – 2013, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din Buzău cu obiect principal de activitate „comercializarea cu ridicata de legume şi fructe”, a efectuat achiziţii intracomunitare de la diverşi parteneri din Bulgaria, Polonia, Germania, Italia, Olanda şi Grecia în valoare totală de 7.309.915 lei, fără a evidenţia în contabilitatea societăţii operaţiunile derulate.

De asemenea, societatea ar fi declarat organelor fiscale, în mod fictiv, prin decontul de taxă pe valoare adăugată, vânzări către o firmă din Bulgaria, din verificările efectuate rezultând că agentul economic din Bulgaria nu a realizat aceste tranzacţii, marfa fiind comercializată în totalitate pe teritoriul naţional. Toate aceste operaţiuni ar fi avut ca scop diminuarea obligaţiei de plată privind TVA.

Prin ascunderea bunului şi a sursei impozabile (achiziţii de mărfuri), neevidenţierea în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, respectiv „fabricarea” unor documente de livrare fictive pentru crearea aparenţei existenţei unei operaţiuni care în fapt nu s-ar fi efectuat, societatea din Buzău, prin administratorul său, s-ar fi sustras de plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în valoare totală de 1.914.766 de lei.

Împotriva suspectului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în vederea documentării tuturor aspectelor cauzei şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings