Actorul…la prima expoziție personală de pictură

 

Actorul Cristi Martin își deschide joi, 18 aprilie, prima expoziție solo de pictură, la Galeriile Sabion din București. Intitulată ”Trăiri”, expoziția cuprinde lucrări realizate pe mai multe tipuri de medii și care au în comun câteva elemente centrale. Sunt creații ce au ca teme principale simbolismul mistic și religios, creația ca element primordial, iubirea care transcende clișeele ideatice, universul. Vernisajul are loc joi, 18 aprilie, de la ora 19.30, iar expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 aprilie – 7 mai.

Pasionat de pictura pe sticlă, în primul rând, Cristi Martin este fondatorul brandului Martin Art by Cristi Martin și aduce în fața publicului, în această expoziție, pe lângă lucrări pe sticlă, picturi pe faianță, ceramică și porțelan.

”Am simțit de la început că vreau să abordez teme complexe pe medii neobișnuite, pentru că așa pot crea povești inedite, de aceea, publicul va vedea acum lucrări religioase – icoane și crucifixuri realizate pe faiață, precum și tablouri lucrate pe foiță de aur, cu reprezentări de simboluri ancestrale tradiționale, dar și seturi de pahare elegante, unele decorate cu cristale Swarovski, pe care am pictat tablouri despre iubire, creația originară sau universală, ori tablouri impresioniste,” spune artistul Cristi Martin.

De altfel, paharele pictate de Cristi sunt ”marca sa” și lucrările cu care a revenit la pictură, după mai mulți ani de pauză, iar în prezent, seturi de pahare pictate de el au ajuns în aproape toată lumea, din Dubai – unde paharele au ajuns chiar la cel mai important membru al familiei conducătoare a statului – până în Olanda, Franța, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Anglia, Italia, Egipt și nu numai.

Cristi Martin vine în Galeriile Sabion pentru a ne vorbi despre pasiunea pentru desen, pasiune pe care o are de când se știe. Era de așteptat acest moment, cel în care pasiunea se transformă în profesie. Și asta s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când a descoperit sticla și pictura pe pahare, o nișă care i s-a potrivit perfect, pentru că îl lasă să se exprime liber, dar în același timp îl provoacă permanent. De altfel, și pe site-ul său, www.martinart.ro, puteți vedea în imagini ceea ce am încercat noi să transpunem în cuvinte,” spune Valérie Manole, directorul magazinului-galerie.

Actor de profesie și artist plastic din pasiune, Cristi Martin este cunoscut publicului larg din aparițiile sale în seriale de televiziune precum Las Fierbinți și Lecții de viață, sau din show-ul de umor Serviciul Român de Comedie, difuzate de ProTV, precum și din rolurile sale de pe scenă. Joacă mult teatru și o face de foarte mulți ani, iar printre spectacolele cele mai cunoscute se numără Danaidele, în regia lui Silviu Purcărete – una dintre cele mai celebre montări românești, de notorietate internațională, jucată într-un amplu turneu în numeroase țări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway. În această perioadă, Cristi joacă în spectacolele Teatru de repertoriu, de Eldad Cohen, și Tanța și Costel, de Ion Băieșu.

Nu întâmplător, artistul expune la Galeriile Sabion (Calea Victoriei nr. 68-70), unul dintre cele mai frumoase locuri de prezentare a artei, nu doar din țară, ci și din lume, după cum o atestă inclusiv premiile câștigate de acest spațiu. Galeria este în sine o operă de artă și aduce un concept nou, unic în lume, care a fost înscris în cadrul A.R.E. Design Awards, cel mai mare concurs mondial de design comercial, desfășurat anual în Statele Unite, unde a câștigat, în 2011, nu mai puțin de trei premii: Premiul pentru inovație în pardoseala din inox, Premiul pentru amenajare artistică și Marele Premiu pentru cel mai frumos magazin din lume, într-un centru comercial.

Cele mai recente lucrări ale lui Cristi Martin se pot vedea pe pagina sa de Facebook, Martin Art by Cristi Martin (https://www.facebook.com/MartinArt.CristiMartin/) și pe site-ul www.martinart.ro.

N.R. Actorul Cristi Martin este casatorit cu Irinel Constantinescu, fiica cercetatorului

Eugen Constantinescu, iar nasul mare a fost economistul Liviu Ilie, cel mai longeviv

sef al finantistilor buzoieni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings