ACT ISTORIC FARA REPETABILITATE…

  De Ziua Eroilor, Buzăul a fost punctul zero al manifestărilor menite a-i cinsti pe  cei care s-au jertfit pentru patrie, de la 1877 pana astazi. Considerat evenimentul anului la Buzau, dar si cel mai mare ceremonial din ţară dedicat Zilei Eroilor şi Centenarului României, pe Calea Eroilor buzoienii si-au cautat locuri inca de la ora 9.00. In final, au fost cateva mii de buzoieni la care s-au adaugat sapte-opt mii de elevi de la scolile din municipiu si judet, dar și oficialități ale statului, ambasadori, șefi militari români și străini și capi ai bisericilor.  

Printre cei veniti la Buzău s-au numarat președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, ministrul Apărării Mihai Fifor și cel al culturii , parlamentari din toată țara, 13 delegații străine, ambasadorul Marii Britaniei si Irlandei de Nord, ambasadorul Turciei, toate țările prin reprezentanți care au eroi îngropați în cimitirul eroilor din Buzău.

Manifestarea de astazi, prin tot si prin toate, reprezinta o reconfigurare pozitiva a imaginii municipiului si judetului, un act istoric fara repetabilitate…In urma ramane o intrare in municipiu cu care buzoienii se vor mandri, ramane si o imagine impresionanta cu cate o floare si o candela aprinsa pe fiecare cruce. Pentru unii eroi, candela si floarea au fost probabil primele de cand s-au ingropat osemintele.

In rest, comentariile sunt de prisos, iar rautatile nu-si gasesc locul mai ales in ZIUA DE INALTARE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings