87 DE CANDIDATI AU SPUS “DA” LA APELUL PSD BUZAU

In prima zi de joi a lunii aprilie, a avut loc lansarea candidaților PSD Buzău pentru funcțiile de primari de la nivelul localităților din județ. Este vorba despre Comitetul Județean Politic al PSD Buzău, întâlnire care sa derulat l în Sala mare a CJ Buzău și la care au participat toți candidații (87 la numar) social-democrați la primăriile din județ, dar și la Consiliul Județean.

Așa cum se anunțase încă de săptămâna trecută, a devenit acum oficial: Lucian Romașcanu, liderul social-democraților buzoieni și purtătorul de cuvânt al PSD, va candida pentru funcția de președinde al Consiliului Județean Buzău. În fața sutelor de social-democrați veniți din tot județul, Romașcanu a susținut un discurs mobilizator.
Petre Emanoil Neagu, cel care va mai conduce Consiliul Județean Buzău până în octombrie, le-a mărturisit celor prezenți că „se simte degajat” după evenimentele de săptămâna trecută, atunci când a căzut de acord, cu șefii partidului, să nu mai candideze pentru un nou mandat în fruntea CJ Buzău. Neagu îi urează succes șefului său de partid la Alegerile Locale.
Totodată, pe 9 iunie, social-democratul Constantin Toma va candida pentru al treilea mandat la funcția de primar al municipiului Buzău. Un nou mandat la conducerea Primăriei Rm. Sărat țintește și actualul edil, Sorin Cîrjan.
La o conferință de presă organizată imediat după ședință, Lucian Romaşcanu a declarat că şi-a propus, la scrutinul din 9 iunie, obţinerea unui scor mai bun faţă de cel înregistrat în perioada în care Organizaţia judeţeană a PSD era condusă de prietenul său, Marcel Ciolacu.

La alegerile locale din 9 iunie, PSD Buzău propune 15 candidați noi pentru funcția de primar, unii dintre aceștia fiind foști sau actuali primari aleși sub sigla altor partide. De exemplu, primarii comunelor Vadu Pașii și Beceni, foști liberali, vor candida pe 9 iunie sub sigla PSD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings