Vioara poate sta linistit! “Testis unus, testis nullus” 

Despre meciurile truncate se vorbeste de mai mult timp in cercurile apropiate gruparii din Crang. Nu s-a facut valva deoarece se asteapta verdictul pe care urmeaza sa-l dea maine judecatorul sindic. Ne convine sau nu, verdictul nu poate fi decat unul singur: FALIMENT. In atari conditii, Gloria nu mai cata in Crang.

Revenind la scandalul meciurilor trucate, colegii din presa, in ultimile zile, au rostogolit subiectul despre am spus cu mult timp inaine. De ce au vorbit tocmai acum? Simplu! din motive care nu tin de deontologia omului de presa.

Si cum vineri cei “sapte de la Buzau” urmeaza sa compara in fata Comisiei de disciplina a FRF, iar multi asteapta un verdict sumbru, un fost oficial face lumina difuza in acest caz. Iata ce spune un fost ofiter de integritate pentru Material ziarul  Ring.

 

Anchetă în fotbal. FRF deţine date că, pe parcursul sezonului trecut, au fost trucate câteva meciuri disputate în Liga a II-a. Fost ofiţer de integritate al federaţiei, generalul Ioan Hurdubaie este de părere că va fi greu de demonstrat că meciurile respective au fost blat. Comisia de Disciplină din cadrul FRF analizează cazuri de trucare a unor meciuri din Liga a II-a în sezonul trecut. Conform Mediafax, cele mai multe meciuri suspecte de trucare sunt ale formaţiei Gloria Buzău, două dintre ele fiind disputate cu actuala prim-divizionară FC Voluntari. La dosar s-au depus mai multe probe video şi declaraţiile scrise ale unor jucători. La curent cu ceea ce se întâmplă în aceste zile la FRF, generalul Ioan Hurdubaie, fost ofiţer de integritate al FRF şi fost şef al Biroului Naţional Interpol, este sceptic în privinţa finalizării anchetei. “Or fi blaturi, nu zic că nu sunt, dar e greu de dovedit dacă nu ai concret nişte elemente de probă, plus că nu avem nicio legislaţie care să sancţioneze treburile astea. Eu am promovat un proiect de lege, dar cine ştie pe unde o mai fi acum. Nici dacă se face un autodenunţ, adică un jucător spune că a evoluat într-un meci aranjat, nu este destul. Există un proverb latin: “Testis unus, testis nullus”, adică, pe româneşte, mărturia unuia nu face doi bani! Orice declaraţie, orice recunoaştere trebuie însoţită şi de alte probe. Probaţiunea este foarte dificilă în asemenea cazuri. E un fel de «muncă în zadar». Cel mai important este să se prevină astfel de treburi. De altfel, şi FIFA, şi UEFA se axează mai mult pe prevenţie”, a declarat, pentru “ring”, generalul. Şi Europolul a lăsat-o… moartă Fostul şef al Biroului Naţional Interpol ştie despre o anchetă internaţională de mare amploare care s-a încheiat doar cu un… comunicat. “Vedem cum circulă zvonurile. Sunt tot felul de poveşti din astea că ar fi, că n-ar fi… E greu de dovedit. Dacă nu ai probe concrete, nu faci nimic. N-aţi văzut că şi cei de la Europol au făcut, acum vreo doi ani şi ceva, o anchetă mare de tot prin toată Europa, şi cu asiaticii, despre corupţia în fotbal şi mafia pariurilor? Au dat la final un mare comunicat şi, gata, nu s-a mai auzit nimic. Totul a rămas în coadă de peşte. De când e lumea, goana după bani te face să treci peste orice obstacol fie că e juridic, fie că e moral. Cei care fac fapte d-astea îşi spun: eu sunt mai şmecher, pe mine nu mă prinde.”, a comentat Ioan Hurdubaie.

( Vom reveni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings