VICTOR PONTA VS KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS


Klaus Iohannis candidează la preşedinţia României sub deviza „România lucrului bine făcut“ şi a propus un proiect ce vizează 11 teme majore de dezbatere şi consens naţional. 

1. Un sistem educaţional performant, care poate fi privit drept cea mai mare şansă pe care o avem pentru a face România performantă.

2. Punerea în aplicare cât mai rapidă a unei strategii naţionale de sănătate care să privească investiţia în sănătate ca pe o investiţie în viitor.

3. O economie cu adevărat liberală şi competitivă în care orice cetăţean poate deveni investitor, iar toţi investitorii, indiferent de mărimea capitalului investit, găsesc reguli simple şi clare pentru dezvoltarea afacerilor lor, aducătoare de venituri la buget.

4. Regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean în domeniul fiscal-bugetar.

5. Agricultură performantă şi dezvoltarea satului românesc.

6. Preocuparea pentru sistemul de pensii şi pensionari şi încurajarea sistemului de pensii facultative private.

7. Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii.

8. Reformă în instituţiile politice şi administrative, schimbarea Constituţiei, respectiv a sistemului de alegere a Camerei Deputaţilor, Senatului, preşedinţilor de Consilii Judeţene şi primarilor.

9. Reluarea unei discuţii serioase cu privire la regionalizare şi descentralizare.

10. Creşterea demografiei prin facilităţi acordate noilor familii.

11. România să devină o ţară pe deplin occidentală, atât din punctul de vedere al nivelului de trai, al funcţionării sistemelor sale publice, cât şi al mentalităţilor şi practicilor.

 

 

 

 

 

Victor Ponta candidează la preşedinţia României sub deviza „Preşedintele care uneşte“ şi a propus un proiect pentru ţară ce vizează 10 obiective majore.

1. Proiectul unui preşedinte util care uneşte şi construieşte o echipă: preşedinte, premier, Guvern, Parlament, cetăţeni.

2. Nimeni nu rămâne în urmă! Egalitate de şanse în societate.

3. Dreptate până la capăt într-un stat în slujba cetăţeanului – Justiţie independentă, fără influenţe politice.

4. România, stat euro-atlantic puternic bazat pe o economie de top în regiune.

5. Tinerii-viitorul României. Investiţia în tineri, în educaţie, în familie, în viitor – cea mai importantă investiţie pe care o poate face un stat prin crearea de noi locuri de muncă pentru tineri şi stimularea angajării în baza unui plan naţional.

6.O naţiune sănătoasă – proiect fundamental al unui stat care are grijă de cetăţenii săi prin continuarea redeschiderii spitalelor şi construirea de noi spitale regionale.

7. Securitatea Naţională şi siguranţa cetăţeanului sunt obligaţii fundamentale ale statului român fiind nevoie de întărirea statului de drept şi combaterea fermă a corupţiei.

8. România viitorului. Construirea României digitale prin creşterea competitivităţii în zone de vârf precum industria IT.

9. Mândri că suntem români – acasă şi în lume. Promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului, dar şi al societăţii civile.

10. O societate echitabilă în care valoarea şi munca sunt promovate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings