SUPERMARKETUL AJUNGE LA SATE. VEZI UNDE SE VOR CONSTRUI PRIMELE DOUA!

Va mai aduceti aminte de magazinele universale care tronau in zona centrala a fiecarui sat? Ele aveau drept tutore o unitate socialista care purta denumirea de Federalcoop.  Acolo gaseai sa cumperi de la eugenia la fusta de tergal, de la galosi la cuie, de la peste pana la izmene. De multe ori, in ziua in care se aducea marfa- ziua cea mare era joia- satenii faceau o mica plimbare la magazin sa vada noutatile saptamanii.

Dupa 1990,  magazinele universale au ramas goale. Prin anumite sate inca mai functioneaza doar ca bar, fiind locul preferat de savurare a 50 de grame de „pufoaica” ori saniuta. Indeletnicirile din interiorul fostelor magazine satesti au fost preluate de magazinasele de „casa mare”, adica cele amenajate in odaia cea mare a proprietarului. Astfel de magazinase au fost si sunt necesare pentru sateni, in primul rand pentru ca au unde gasi cele trebuincioase si, in al doilea rand, preturile sunt reduse. Numai ca…se apropie sfarsitul si pentru acestea.

Marii comercianti au facut studii de piata si incep expansiunea in zonele rurale. Primele doua supermarketuri se vor construi pe Valea Slanicului. Localitatile unde vor incepe constructiile sunt Sapoca si Vintila Voda. Deja faza scriptologica a fost depasita, iar in curand in zonele respective, isi vor face aparitia echipele de muncitori. Ar mai fi de mentionat ca marfurile vor fi asigurate de un renumit retailer german, ultimul venit in zona noastra, cu marfuri de calitate si la prturi accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings