RUSINE, RUSINE, RUSINE!

– PRIMARITA DE LA MOVILA BANULUI TREBUIE SA DEMISIONEZE. DIN MOTIVE GREU DE INTELES, A RENUNTAT LA UN PROIECT DE 12 MILIARDE PRIN CARE URMAU SA FIE REABILITATE SCOLILE DIN COMUNA

Cu cateva zile inainte de ineceperea noului an scolar, Alarma Buzoiana publica materialul : „INVITATIE PENTRU PRIMA ZI DE SCOALA: LECTIE DESCHISA CU D.N.A.” Pentru a nu lasa loc de interpretari, redam integral materialul publicat la vremea respectiva.

Fetiţe şi băieţei

Suntem şoimii patriei
Harnici şi ascultători
În grădina ţării flori.

Şcoală, muncă îndrăgim
Şi părinţii ni-i iubim
Învăţăm, ne pregătim
Ţării de folos să-i fim.

Ţie-ţi datorăm partid
Traiul liber, fericit
Spre-mpliniri şi viitor
Sub drapelul tricolor.

Generaţiile mai tinere de astăzi nu îşi mai delectează copilăria cu texte că cel de mai sus. Eticheta care i s-ar pune, imediat, unei astfel de poezii este aceea de “poezie comunistă”. E normal, dacă ne gândim că trăim în democraţie de douăzeci si patru de ani, iar tot ce ţine de perioada comunistă a început să fie uitat aproape cu desăvârşire. Acum elevii isi delecteaza copilaria pe un sistem actualizat bazat pe cuvinte de baza precum coruptie, hotie, mita, dragoste si ura. Altfel, nu ne putem imagina, ca în 2014, dupa ce s-a investit o suma considerabila, o scoala din judetul Buzau sa nu poata arata nici macar la nivelul anului 1963.

In anul 1963, se punea in functiune Scoala de la Movila Banului. Pana la acea data cursurile se tineau intr-o cladire veche de prin 1904. Imediat ce s-a deschis scoala noua, cea veche a intrat in circuitul caminelor culturale, locatie in care functiona o biblioteca, o sala de cinematograf, dar si o sala destinata distractiilor din acele vremuri. Acum, printre multiplele realizari postdecempriste se inscrie si aceea ca la Movila Banului elevii vor invata in cladirea de acum 110 ani. Si asta pentru ca edificiul din 1963 se afla in reabilitare pe perioada nedeterminata. Mai bine zis, se afla in faza premergatoare autodemolarii…

In urma cu un cincinal, scoala a intrat in reabilitare. S-au alocat sume imense, dar scoala este pe departe de a fi functionala. Este inacceptabil ca dupa ce s-au bagat cateva miliarde bune, o scoala sa arate in halul asta: un acoperis gata sa fie zburat la primul vant, niste polistiren aruncat pe pereti, polistiren pus in bataie de joc si care se desprinde precum fardul de pe fata alesilor nostri.

INVITATII care vor participa la deschidere in PRIMA ZI DE SCOALA vor participa la o  LECTIE DESCHISA cu D.N.A. Printre invitati vor fi si parlamentarii nostri, din randul carora nu are cum sa lipseasca senatorul Constantin Popa autorul unei legi care se refera la prezenta libera a parintilor la deschiderea anului scolar. Dupa  deschiderea anului scolar de la Movila Banului, localitate care se afla in colegiul senatorial “Popica” se spera ca parlamentarul sa initieze un alt proiect de lege cu referire expresa la prostia si hotia din mediul rural.

RENUNTARE LA PROIECT

La centrul regional Braila, la jumatatea lunii aprilie a fost inregistrata Cererea de finantare nr. SE/2/3/3.4/16 COD SMIS 53811 privind „REABILITAREA SCOLILOR DIN SATELE LIMPEZIS SI MOVILA BANULUI DIN COMUNA MOVILA BANULUI, JUDETUL BUZAU”.La dosar mai trebuiau depuse doar cateva documente, apoi urma finantarea. Era vorba de zile pana cand banii urmau sa fie pusi la dispozitie si apoi sa inceapa lucrarile. Numai ca prin adresa nr.4987/26.11.2014, Scoala Gimnaziala Movila Banului primea in copie o adresa care pur si simplu a socat intreaga comunitate. Este vorba de adresa nr.4153/26.10.2014, prin care primarita Frusinea Ghinea renunta la „cererea de finantare aferenta proiectului „REABILITAREA SCOLILOR DIN SATELE LIMPEZIS SI MOVILA BANULUI DIN COMUNA MOVILA BANULUI, JUDETUL BUZAU” datorita problemelor de ordin tehnic care ar conduce la dificultati de implementare ale acestuia”.

Cei care au pus umarul la realizarea proiectului au ramas blocati pe intrebarea: DE CE?

DE CE? O Cat de curand o sa incercam sa raspundem din punct de vedere jurnalistic. Din punct de vedere legal, numai DNA poate pune punct la tot ceea ce se-ntampla in parohia numita „Primaria Movila Banului”. Si inca un aspect. Doamna primar daca nu-si prezinta demisia, la Movila Banului va fi deranj mare.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings